A Szomszédok egykori Almája bízik abban, hogy tíz évig tartó küzdelme a teherbeesésért erőt és hitet adhat a reményvesztetteknek, hiszen a kései gyerekvállalás egyáltalán nem olyan ritka, mint amilyennek látszik. Kisfia, László Barnabás szombaton, a színésznő születésnapján lesz kéthetes, világrajövetelénél az apa is bent volt.

"Azon kívül, hogy szépen gömbölyödött a hasam, semmilyen tünetem nem volt. Igyekeztünk a várandóság védelmében minél később nyilvánosságra hozni a hírt. Áldott időszak volt, a szó minden, lelki és fizikai értelmében is. László Barnabást minden komplikáció nélkül segítették a világra" – nyilatkozta az Inforádiónak az 53 éves színésznő, aki május 28-án adott életet gyermekének, a hot! magazin szerint császármetszéssel.

Férje mellette volt a szülésnél

László Barnabás, ahogy ezt Fehér Anna a TV2-nek is megerősítette, 57 centivel és 3850 grammal született született; a gyerek mérete nemcsak őket, hanem az orvoscsoportot is meglepte. A hot! információi szerint  fül-orr-gégészként dolgozó férje szinte minden pillanatban Fehér Anna mellett volt, néha az is előfordult, hogy bent aludt a kórházban.

"A baba szép, nagy, erős, egészséges" – említette a Mokka műsorvezetőjének, Liptai Claudiának, majd kifejtette, azért választották a László Barnabás nevet, mert ennek a zenéje tetszett nekik a legjobban. "Majd ő eldönti, hogy mit szeretne ő maga használni". Az RTL Klub Reggelijének adott telefonos interjújában azt is elmondta: férje bent volt a szülésnél, és nagyszerűen élte meg.

Tízévnyi küzdelem

"A nőgyógyászommal tíz éve küzdünk azért, hogy kisbabám szülessen. Nem elvakultan és szélsőségesen küzdöttünk, hanem mindig minden paramétert figyelembe véve" – magyarázta az Infórádiónak. "A fizikai adottságaim is lehetővé tették, hogy teherbe essek ilyen korban. Az, hogy egy nő ilyen kései korban teherbe esik és egészséges gyereket szül, a világban nem annyira ritka, mint ahogy a társadalmi ritmusunk idehaza mutatja" – mondta Fehér Anna, és megemlítette, az a szeretet, és népszerűség, amiben része van, közszereplőként arra kötelezi, hogy beszéljen a tapasztalatairól, és tanácsot adjon.

"Remélem, hogy az a csoda, ami megtörtént velem, másoknak is erőt ad. Többen fel is hívtak, hogy nekik ez remény és hit ahhoz, hogy ez még velük is megtörténhet. Az akarás, a kitartás, a türelem - de semmiképpen nem görcs - mindenkit előrébb vihet, még egy kései korban is - mint ahogy ez velem megtörtént" – olvasható az inforadio.hu interjújában. Ahogy a TV2-nek telefonon elmondta, most azt tanulja, hogy mindenképpen aludjon egy kicsit, amikor a gyerek is alszik.