Vasárnap a kanadai Much Music Video Awards díjátadón egy ideig úgy tűnt, az énekesnő kivételesen meglepetés nélkül végigcsinál egy előadást. A Born This Way című számát énekelte az ismert koreográfia szerint: ismét burokból lépett elő, most is hatalmas kabátban, de egy apró újítással mégis sikerült elérnie, hogy másnap mindenhol megint őt emlegessék.

A kanadai Much Music Awards díjátadót - ami nagyjából az MTV Video Music Awards helyi megfelelője - június tizenkilencedikén, vasárnap tartották Torontóban, és Lady Gaga volt az egyik meghívott előadó. Az énekesnő a Born This Way című számmal lépett fel. Ahogy az amerikai Grammy-díjátadón, Gaga ezúttal is egy tojáshéjra emlékeztető burokból lépett ki, ráadásul hatalmas, tollas kabátban és sapkában.

Aztán másfél perc után megvált a sapkától, és nem sokkal később a kabáttól is. Ezután egy kisebb leopárdmintás blézerszerűségben folytatta az éneklést, ami alatt gyakran kivillant a hajához hasonló türkiz műpunciszőr. A szám felénél megállt egy percre a zene, és a táncosok körbevették Gagát. Egy pillanattal később aztán kinyílt a táncosok gyűrűje, az énekesnő pedig kihívó pózban megmutatta mindenkinek, hogy a türkiz punciszőrhöz türkiz hónaljkutyát is sikerült beszereznie.

Lady Gaga gyakran próbálja az öltözékével megdöbbenteni az embereket. A legnagyobb dobása kétségkívül a húsdressze volt, amit azóta a Time magazinban 2010 legnagyobb divatszenzációjának választottak, és még múzeumban is kiállították konzerválva, egyik interjúját pedig óvszernek öltözve adta. A videóiban pedig szintén rengetegszer átöltözik, a Born This Way-hez készült klipben ráadásul ágyékból tüzel.