Az énekesnő gyerekként nagy cicikért imádkozott, meg is kapta. Ragasztószalaggal fixált tinédzserkori frusztrációkra és földönkívüliek iránti rajongásra derült fény a legújabb interjúból. Ilyennek képzelte?

Katy Perrynek tizenegy éves koráig nemigen nőttek mellei, ami azért nem olyan meglepő, de őt teljesen lesújtotta. Azt már régóta tudni lehet róla, hogy erősen vallásos légkörben nevelkedett, hát ezügyben is a Jóistenhez fordult.

„Tizenegy éves lehettem, amikor elkezdtem mellekért imádkozni. Isten aztán minden várakozásomat felülmúlóan, úgy kábé százszorosan teljesítette a kérésemet, úgyhogy a végén már azt mondtam, ’Jaj, Istenem, kérlek hagyd abba, már nem látom a lábaimat!’” – emlékezett vissza Perry a Rolling Stone-nak adott interjújában.

Hatodikos korában már folyamatosan gúnyolták őt osztálytársai a gyorsan és nagyra nőtt cicik miatt, neki viszont fogalma sem volt arról, mit is kezdhetne velük. Jobb híján szigszalaggal szorította le őket, egészen tizenkilenc éves koráig.

A bizarr titkok nem értek itt véget: kiderült, hogy odavan a History Channel Ancient Aliens című műsoráért, amely azzal foglalkozik, mi mindent építhettek bolygónkon a földönkívüliek. Nem világos, ez hogyan fér meg a buzgó istenhittel, de Perry egy percig nem kételkedik az idegenekben sem: "Ettől végre összeáll a kép. Teljesen kész vagyok tőle.”

Karrier

Az énekesnő tisztában van vele, hogy zenei képességeit a mai napig rengetegen kérdőjelezik meg, és gyakran kap pocsék kritikákat is. Ilyenkor csak megmutatja az eladási statisztikákat, illetve a slágerlistás helyezéseket. Közben azért tisztában van azzal is, hogy az általa énekelt „bugyuta popdalok” tényleg csak bugyuta popdalok, és nem is képzel beléjük többet.

„Nem vagyok hülye, tudom, hogy egy ‘California Gurls’ nem fogja megváltani a világot, de szívvel-lélekkel neveltek, és én is szívvel-lélekkel írom a dalaimat” - tisztázta a helyzetet a Rolling Stone-nak. Azért elvárásai akarnak így is: például rózsaszín burkolatú öltöző, barokk állólámpa, és egy sofőr, aki rá sem nézhet.

Politika

Az interjúból az is kiderül, ahogy idősödik (noha még csak huszonnégy éves), úgy egyre jobban foglalkoztatja a politika. "Úgy tűnik nekem, mintha az országunkat egy bank, vagy önmagában a pénz hajtaná. Tudom, hogy ez egy erős állítás, de kezdek egyre tisztábban látni. Gyerekkoromban a hitemet kérdőjeleztem meg, most pedig a világot."

Perry szerint forradalmi értékrendváltásra lenne szükség, mert "a legfőbb érték az emberek jóléte helyett hírnév lett". Leszögezi, mindezt annak tudatában mondja, hogy ő is a probléma része, noha igyekszik tenni ez ellen. "De a tény, hogy Amerikában nincsen ingyenes egészségügyi ellátás, teljesen felháborít, és nagyon nagy bajnak tartom.”