Szerdán délelőtt, programozott császármetszéssel világra segítették a Honvédkórházban Rippel Ferenc fiát, akinek a Krisztofer Herkules Ferenc nevet adták. Az akrobata még életében nem sírt annyit, mint gyermeke születése óta, és az is hihetetlen élmény volt számára, hogy pár perccel a világrajövetele után magához ölelhette fiát, aki cserébe húzódzkodott hármat, és lepisilte.

A név kötelez, mondják, Rippel Ferenc fiáról, Krisztofer Herkules Ferencről pedig már az első percekben kiderült, az akrobata nem választott rosszul, amikor a mitológiai hős nevéhez ragaszkodott. Legalábbis Rippel beszámolója szerint, aki a Class FM Morning Show-jának adott interjújában mérsékelt komolysággal arról beszélt: percekkel azután, hogy megszületett, fia húzódzkodott párat, sőt lenyomott néhány fekvőtámaszt is.

Bőr a bőrön

„Amíg, ugye, a Vivit itt a Honvédkórházban egy profi csapat ellátta, és rendbe rakta, addig [...] levetették a pólómat, és rárakták az én mellkasomra meztelenül a babát. És az egész máz rajtam volt, lepisilt, ott volt rajtam egy tíz-tizenöt percen keresztül. Bőr a bőrön, engem lélegzett be. És képzeljétek el, hogy megfogta a két ujjamat, húzódzkodott hármat, komolyan, nem viccelek. Nyomott négy fekvőtámaszt, és abban a pillanatban azt mondtam, hogy úristen, szerintem ez Flinstone családból a kisgyerek, aki az apját meg az anyját a feje fölött pörgeti” – nyilatkozta Rippel Ferenc Vadon Jánosnak és Rákóczi Ferencnek.

Mint arról a Velvet is beszámolt, néhány évvel ezelőtt petefészekrákot diagnosztizáltak Rippel Viviennél. A pár azután sem adta fel a próbálkozást, hogy kivették az akkor húszéves lány mindkét petefészkét. Bekerültek egy humán reprodukciós programba, Rippel Vivien nagynénje pedig vállalta, hogy petesejtet adományoz neki. Már az első megtermékenyítés sikeres volt, így az akrobata neje szerdán életet adott a pár gyermekének. Rippel Krisztofer Herkules Ferenc 3340 grammal és 56 centivel született a Honvédkórházban, az időzített császármetszést egy nagyobb orvoscsapat asszisztálta végig, hogy komplikáció esetén be tudjanak avatkozni. A szülésnél egy onkológus is jelen volt, aki a kisfiú világrasegítése után alaposabban megvizsgálta Rippel asszonyát.

Még sosem sírt ennyit

„És itt vagyunk, ráz a hideg, bocsánat srácok, meg a hangom kicsit elakad, mert itt vagyunk kilenc hónap elteltével egy gyönyörű, pici, édes, egészséges kisbabával” – mondta az interjúban Rippel, majd kicsit meghatódott, és közölte, még életében nem sírt annyit, mint az elmúlt egy napban, amióta megszületett a fia.

Aztán átadta a telefont a nejének, aki nem győzte hangsúlyozni, mennyire boldogok, de azért azt is hozzátette, még gyenge egy kicsit, mert a műtét nem volt piskóta. „Az onkológusom, aki anno műtött, ő operálta ki belőlem a kisbabát, aztán még alaposan körül is nézett, nehogy legyen valami, de hál' Istennek nincs semmi” – nyilatkozta Rippel Vivien, majd a műsorvezetők kérdésére felelve azt kezdte magyarázni, miért is nevezték Herkulesnek a fiukat.

Ez egy bika ember

„Hát, először is a Herkuleshez ragaszkodott, úgyhogy arról most már nem tudtam lebeszélni, mert annyira ráragadt a név, hogy mindenki Herkizte a hasamat” – válaszolta Rippelné, majd még elmondta, hogy szeretnének egy kislányt is, úgy három év múlva. Aztán visszakerült a telefon az akrobatához: „Sziasztok, itt a boldog apuka” – kiáltotta, majd elmondta, ha lányuk lesz, Afroditénak fogják hívni, és azt is kifejtette, hogy ezt [Herkules] így mégis hogy.

„Megpillantottuk az első ultrahangon azt a babszemnyi fekete árnyékot, amiről azt mondta a doktor úr, hogy ez úgy néz ki, mintha. És mondom, Herkules. Ránéztem, és azt mondtam, hogy - ez egy mitológiai név egyébként - ez egy bika ember, ez, hogy ennyi mindenen átküzdötte magát, és ez meg akar születni erre a földre, komolyan, ez számunkra nagyon sokat jelentett. És ott bennem ez így megihletődött, és ezt így átvittem mindenen és mindenkin.”