A X-Faktor legutóbbi casting-adásában Németh Katica és Muri Enikő is kenterbe vágta az egész eddigi mezőny összes önjelölt énekeseit, ők azok, akiket már visszatérő énekesekként üdvözöltek a mentorok. Mindketten Geszti szárnyai alatt voltak tavaly, aki Némethet az azóta a süllyesztőben jól eltűnt Shodeinde Dorka helyett küldött el. Kapott is miatta Keresztes Ildikótól.

A szombat esti X-Faktor második casting-adásában két olyan ismerős arccal is találkozhattunk, akik már a tavalyi tehetségkutatóban is feltűntek – és itt most nem azokra a lúzerekre gondolunk, akik a folyamatos elutasítás ellenére is feszt jelentkeznek a műsorba. Németh Katica és Muri Enikő annak idején Geszti Péter szárnyai alá kerültek, de a legjobb 12-be mégsem jutottak be: a mentor Németh helyett az akkor terhes Shodeinde Dorkát választotta, Murit pedig azzal küldte haza, hogy hiányolja a fűszert az előadásból.

A hétvégi adásban Németh Katica Adel Rolling in The Deep című dalát adta elő úgy, hogy Keresztes Ildikó első körben jól megcsapkodta jegyzeteivel Geszti fejét, Christina Aguilera Hurt című száma után pedig mindenki elismerte, hogy már Muri Enikőben is ott a fűszer.

Muri Enikő összetört tavaly

Németh a Velvetnek elmondta, a tavalyi kudarc után meg sem fordult a fejében, hogy abbahagyja ezt a pályát, ahogyan ő fogalmazott: az éneklés számára olyan, mint a levegővétel. Murit viszont akkor, abban a pillanatban összetörte a mentor bizalmatlansága: „Egy-két napig az is megfordult a fejemben, hogy soha többet nem szeretnék énekelni. Aztán rájöttem, butaság így gondolni ezt 21 évesen. A válogató után mondtam is az édesanyámnak, mennyivel tudatosabban, érettebben készültem az idei X-Faktorra. Tavaly minden új volt, az idén már tudtam, mire kell számítanom. A tavaly történtek miatt is úgy gondoltam, meg kell mutatnom, hogy fejlődtem egy év alatt és nagyon kíváncsi voltam a mentorok véleményére, ők látják-e a változást” – mesélte az énekesnő, aki egyedül, otthon tanult meg nagyon sok dalt, már csak azért is, hogy tudja, milyen korlátai vannak a hangjának, mit tud kiénekelni és mit nem.

Egy év alatt fordult a világ

Ezzel ugyanígy volt Németh is: „Nem jártam énektanárhoz, viszont sok dalt tanultam meg, és igyekeztem minél több élettapasztalatot gyűjteni” – mondta. Hozzátette, az elmúlt egy év alatt annyi változás történt, hogy „elkezdett élni”. „Kikerültem abból a kis világból, ahol addig többnyire mozogtam. Új embereket ismertem meg, új barátaim is lettek, új iskolába, egyetemre kerültem. Politológiai szakos hallgató lettem.”

Muri Enikő állítja, még hálás is Gesztinek azért, mert nem engedte tovább: „Nagyon sokat jelentett ez az egy év, és hálás vagyok Geszti Péternek, amiért nem vitt el akkor az élő show-ba. A József Attila Színházban Jókai Mór Szegény gazdagok című darabjában ének- és tánckaros voltam. Nagyon sok színes egyéniséget ismertem meg, ennek is köszönhetem, hogy az én világom, a tapasztalataim is színesedtek. Jól döntött Geszti Péter, és nagyon bízom benne, hogy fejlődtem az elmúlt egy évben. Azt nem tudom, hogy alakultak volna akkor az élő show-k, ha bekerülök” – tette hozzá.