Négy évvel azután, hogy Magyarországon az Év Playmate-jének választották, Németországban is megkaphatja ezt a címet Metzker Viki, de még így is kijelenthető, DJ-ként sikeresebb lett. Mostanra alig játszik Magyarországon, Ibizán és Las Vegasban lép fel rendszeresen, ráadásul a fellépéseit reklámozó plakátokon meg sem említik a vetkőzéseket.

“Annyira nem foglalkozom a jelöléssel, elég sok aktomat vették át azok közül, amikkel Magyarországon az Év Playmate-je lettem. Annyi teendő volt az egésszel, hogy csináltak egy fotót, amivel a legjobb 12 közt vagyok. Németországban másképp zajlik a választás, ott a közönség dönti el a győztest, szakmai szavazás nincs” - mondta a Velvetnek Metzker Viki, aki mostanra sokkal inkább DJ-ként, mint playmate-ként él a köztudatban, legalábbis ezt mondja ő.

A második szerelme a diszkózás

A 24 éves hullámvasút-rajongó már nem nagyon vállal fotózásokat, ha mégis, akkor jobban szereti, ha a téma a zenei munkásságához kötődik. “Most például a Presztízs Style magazin címlapján vagyok, de ez egy női magazin, nem aktsorozat, az interjú pedig a munkámról szól. Persze ha például egy Playboy vagy egy Maxim keres meg, akkor nem mondok nemet, mert világszerte nagy elismerés ezeknek a címlapján szerepelni.”

Metzkernek már csak azért sincs erre sok ideje, mert három éve rendszeresen külföldön lép fel, itthon alig. “Nem tudatosan szakítottam a magyar közeggel, csak három éve megkeresett az egyik nagy német menedzsment, és ez bejött, ezért most olyan helyeken játszok, ahol David Guetta és társai is megfordulnak. Arrafelé nem is szeretik hirdetni, hogy playmate voltam, mert előítéletesek ezzel a réteggel szemben. Aki már egyszer hallott játszani, az tudja, hogy nekem a párom után a második szerelmem a diszkózás, már a Playboy-szereplések előtt elkezdtem.” Hívták topless DJ-nek is pár helyre, de azokat nem vállalta, később viszont az egyik klub már érdeklődött a sima fellépés iránt is. “Amúgy sem lenne elég jól kinézni, jó bulit kell csinálni" - jelentette ki.

Az esküvő még odébb van

Metzkert a születésnapján jegyezték el, de az esküvő időpontját firtató kérdésre csak egy húhával válaszolt. “Az még odébb van. 24 éves vagyok, a párom 32, nem maradunk le semmiről. Ez inkább arról szól, hogy megpecsételjük a kapcsolatunkat, mert már öt éve együtt élünk.” A vőlegénye szintén DJ, ő kollégáival ellentétben nem szereti a nyilvánosságot, de központi figurája a budapesti éjszakai életnek, a legnagyobb klubokban játszik.

“Nem mondom, hogy jobb DJ vagyok, egy nőnek könnyebb elindulni ebben a szakmában. Megállni és bizonyítani már jóval nehezebb. Ő nagyon jó DJ, de Magyarországon a férfiak kevesebb reflektorfényt kapnak. Ettől még 15 éve van a szakmában, de nyilván nem hasonlítható össze azzal, hogy én az Év Playmate-je voltam, és eljutok olyan helyekre, ahova más nem, és dolgozhatok olyan emberekkel, akikkel más nem.”

Csütörtökön költözködtek, pénteken már fellépett

A következetesen párjaként emlegetett férfival nemrég költöztek új albérletbe, ami nem ment túl könnyedén. “Két hétig dobozok közt éltünk, de szerencsére már minden a helyén van. Nem nagy lakás, az előző is 50 négyzetméter körüli volt, ez is akkora. Egy másfél szobás lakást azért nem olyan nehéz összekapni, csak pont úgy esett, hogy szerdáról költöztünk csütörtökre, pénteken pedig már utaztam is fellépni, ahonnan vasárnap érkeztem haza. Pár napig a nappali kanapéján kellett aludnunk, de most már minden rendben van.”