Rúzsa Magdinak sikerült mellőznie a megasztárosok karrierjét gyakran megmételyező diszkós haknikat, mégis főállású zenészként dolgozik. Ezúttal a Pesti Színházban lép fel Magdaléna Rúzsa nevű alteregójával.

“A színházi előadás tulajdonképpen egy koncert vallomásokkal. Az est dalainak egy része található meg az új albumon, nem az összes dal, a számomra fontosak és emlékezetesek. A Gabriel áthangszerelt változata is rajta van a korongon, de nem tudok egyet-kettőt kiemelni, mindegyik közel áll a szívemhez” - mondta a Velvetnek Rúzsa Magdi. Az exmegasztáros énekesnő nemrég Magdaléna Rúzsa néven indított előadássorozatot a Pesti Színházban, aminek zenei anyagából lemez is megjelent.

Dalokban mesél az eddigi életéről

A Magdaléna Rúzsa-est ötletét Geszti Gringo Sztár Péter szülte meg, amikor hallotta az énekesnő gyerekkori történetét alteregójáról. “Nagymamám szólított gyermekkoromban Magdalénának. Az ötlet alapja, hogy gyerekként titokban sokat játszottam a nagymamámék házának padlásán, ahol régi kincseket találtam, többek között rúzst, amellyel kifestettem magam és elképzeltem, hogy egy díva vagyok. A Magdaléna Rúzsa-est az eddigi életemről szól, dalokban és történetekben elmesélem, miként voltam kisgyermek, hogyan éltem meg a háborút" - zanzásította előadását, további részleteket azonban nem árult el, aki kíváncsi, vegyen jegyet.

Az előadást Novák Péter rendezte, a tíztagú zenekart pedig Fekete-Kovács Kornél hangolta össze. “Számomra is megtiszteltetés, hogy velük dolgozhatok, nagyon jól érzem magam ebben a zenei világban is.” A dívásodott énekesnő ruháit Németh Anikó álmodta meg. “A lényeg az volt, hogy Magdaléna teljesen másképp nézzen ki, mint Rúzsa Magdi, hiszen ez egy kirándulás, amivel egy álom várt valóra.”

Nem mond le a rockolásról

A legközelebb 2012. január 2-án Magdalénává változó Rúzsa ettől még nem mond le a hagyományos rock koncertekről, és bár már rég nem jelent meg ilyen lemeze, a háttérben folynak a munkálatok. "Madarász Gáborral dolgozom, és már most dúdolom a dalokat, és Presser Gábor is megajándékozott pár szerzeménnyel" - mondta az énekesnő, aki előző két albumát is rocklemezként definiálta. Koncertjei vannak, sokan járnak rájuk, és akik járnak, azok rockot kapnak, élőben, merthogy ő sohasem playbackel.

„Elítélem a playbackelést, mert én a hangom kaptam az Istentől, nyilván nem véletlenül. Ezzel viszont dolgom, feladatom van. Ha az emberek eljönnek megnézni, akkor nekem kutya kötelességem kiadni magamból az energiát és a hangot, amit hallani akarnak" - nyilatkozta egy korábbi interjúban.