Alig valamivel több mint 20 lány érkezett az idei playmate választás budapesti előválogatójára. A jelentkezők között volt kétgyermekes családanya, és felbukkant az Összeesküvők és az Éden Hotel egy-egy játékosa is. A zsűritagok meglehetősen elégedetlenek voltak a válogatás felénél. A Velvet azt az egyszerű kérdést kutatta, hogy mi tesz valakit ideális playmate-té. A válasz nem meglepő, szép mellek és kisugárzás. Nyolcan jutottak tovább. Galéria.

Egy budapesti klubban tartották péntek délelőtt a playmate választás első válogatóját, amin alig voltak lányok. A jelentkezési lapon olyan vicces kérdésekre kellett többek között válaszolniuk, hogy dolgoztak-e már a pornóiparban, és ha igen, akkor milyen formában. Filmeztek-e, fotózáson vettek-e részt, vagy élő shown vetkőztek-e. Az iskolai végzettségre nem kérdeztek rá, mondjuk ezúttal ez senkit nem is érdekelt. A zsűriben többek között Dzsuzdzsák Balázs, aki nem akart nyilatkozni, Nánási Pál, Danilidusz Niki és Hajdú Péter ücsörögtek.

Nánási Pál, a Playboy állandó fotósa a Velvetnek elmondta, hogy egy playmate-nek dögösnek, meggyőzőnek kell lennie. Fontos a szép cici, a szép fenék, hogy jól tudjon mozogni, hogy szépen kanyarodjon a dereka. Mint említette, az eddigi tíz induló alapján nincs megelégedve a csajokkal. Azt, hogy hogyan lehetne fotózni a lányokat, mik a legelőnyösebb oldalaik, élőben még nem látja. Ahhoz, hogy a legtöbbet tudja kihozni belőlük, fotókra van szüksége. Hajdú Péter is csalódottan nyilatkozott, csupa egyes szerepelt a szavazólapján. Tizenegy lányból egyet talált alkalmasnak arra, hogy továbbjusson. "Annak, akinek nincs szép melle, szép arca, nem nagyon van esélye."

A többieknek kellemes ünnepeket

Ötösével hívták be a lányokat, mindenkit megkértek, hogy a ruhája alá vegye fel mondjuk a fürdőruháját, aztán ne is nagyon vegye le, mert még szükség lesz rá. Egyszer csak kijött az egyik szervező, és elkiáltotta magát, hogy 6-10-ig mehetnek a jelentkezők. Mivel semmi reakció nem volt, elkezdte sorolni, hogy a hatos, a hetes, a nyolcas, stb. lányok akkor most fáradjanak be a terembe. Aztán amikor már csak egyetlen lány volt bent, külön megjegyezték, hogy mindenki maradjon abban a ruhában, amiben éppen van. Mintha alig lehetett volna őket visszatartani, hogy ledobják a bugyikat. Ennél viccesebb szervezői utasítások később már nem hangzottak el.

Először mindenkit megnéztek egyenként, felsorakoztatták a lányokat bugyiban és melltartóban, aztán kihirdették, hogy ki az a nyolc versenyző, aki továbbjutott. A többieknek sok sikert és kellemes ünnepeket kívántak, mielőtt kiemelték volna a döntősöket. A továbbjutók közé került az Éden Hotelből ismerős Fekete Tünde, és az Összeesküvőkben szereplő Varga Alexa, aki azóta felkerült a CKM címlapjára is, legutóbb pedig a Hell energiaital naptárfotózásán meztelenkedett. A kiesők mehettek a haza, a többieket pedig ott tartották még fotózásra és az interjúkra.

Szilikoncsöcs szőke hajjal

A Miss Plastic Queen versenyen is döntőben került Bátki Bernadettnek nem volt szerencséje. Mint mondta, a tavalyi Playboyban szerepelt, és állítása szerint ő hozta a legtöbb kattintást is az interneten. "Kicsit érdekesnek találom, hogy nem kerültem döntőbe, mert mindenhonnan hívnak fotózásokra" - mondta a Velvetnek. "Nem lepődtem meg, hogy nem jutottam tovább, mert nem tudtam felkészülni" - magyarázta Pósa Szilvia, aki nem tudta hozni a formáját, mert például nem jutott el fodrászhoz sem. Ráadásul lelkileg se igazán készült, ahelyett, hogy biztatta volna magát, folyamatosan csak azt mondogatta, hogy ki fog esni. "Nekik a szilikoncsöcs szőke hajjal jön be, én meg nem fogok mások kedvéért változtatni" - foglalta össze tapasztalatait.

Akik továbbjutottak

Varga Alexának felpörgött az élete, mióta feltűnt a tévében, legutóbb a Hell naptárfotózásán szerepelt, most a playmate választáson is továbbjutott. Szépségverseny indult korábban, de nem ért el komolyabb eredményeket. Szerinte ahhoz, hogy valaki playmate legyen, nagyon fontos az igényesség. "Legyen kedves és legyen kiismerhetetlen egy csaj. Tűnjön könnyen kaphatónak, közben pedig mégse." Szerinte fontos, hogy szép melle legyen egy lánynak, viszontn teljesen mindegy, hogy eredetiek-e a cicik vagy szilikonosak. Varga 14 éves korában talált a pasijánál egy Playboyt, akkor eldöntötte, hogy ő is olyan lány szeretne lenni, akik az újságban szerepelnek. "Most egyre közelebb vagyok hozzá."

Az Éden Hotel egykori játékosa, Fekete Tünde 5-6 éve modellkedik már, neki mindig is pörgős volt az élete, de mostanában nagyobb figyelem irányul rá. Azért jelentkezett a válogatásra, mert úgy érzi, most érett meg arra, hogy playmate legyen. "Most érzem azt, hogy igazi nő lettem, és 40 lánnyal versenybe tudok szállni." Szerinte a szépség mellett nagyon fontos, hogy legyen a lányokban valami plusz, valamit sugározniuk kell. "A szépségversenyeken visszafogottabb lányok méretik meg magukat. Itt egy kicsit dögösebb, erotikusabb oldalukat mutatják meg a csajok." Mint mondta, nagyon figyel a sportolásra, heti háromszor edz, és jógázik is. Azt gondolja, hogy minden lányban más a szép.