A rapper és egykori műsorvezető valamiért rögtönzött egy történetet arról, hogy kapott egy kocsit. Aztán kiderült, hogy mégsem kapta meg szponzorautónak. Amikor ezzel szembesítettük, akkor gyorsan kapcsolt, és azzal az agresszív kismalacos viccet idéző válasszal reagált, hogy mindezt azért csinálta, hogy arra kényszerítsen minket, hogy az igazságot írjuk meg róla. Megírtuk.

Arra lettünk figyelmesek, hogy Gáspár Győző egy vadiúj Range Rover mellett pózol több facebookos képén is. Kérdésünkre elmondta, hogy január negyedikén, születésnapja reggelén kapta a kocsit egy hónapra, amolyan szponzorkocsiként. "Ez az autó az új modell, azt szeretnék, hogy minél többen ismerjék" - magyarázta Győzike. Állítása szerint ő ezzel jár fellépésekre is, és több celeb is kapott ilyet, hátha valakinek feltűnik az autó az utakon.

Győzikének rengeteg szponzorautója volt már, saját bevallása szerint ez a 16. kocsija, és mint mondta, csak ilyenekkel jár. "Ki az a hülye, aki nem használja ki?" - tette fel a költői kérdést. A Romantic együttes rapperének többek között volt már Ferrarija egy hónapig, volt állítólag Lamborghinije, amit egy négynapos forgatásra kapott, Audija, Mazdája, Chryslere, és Peugeotja is. "Összesen hat évadot futott a Győzike show, és minden évadban más szponzorautót kaptunk" - magyarázta.

Egy napos próbára kapta meg

Gáspár Győző azonban, mint azt az imprortőrtől megtudtuk, félrebeszélt, merthogy szó sem volt arról, hogy szponzorautóként kapta volna meg a Range Rovert. "Egynapos próbára kapta meg Győzike a kocsit, mert érdeklődött utána" - nyilatkozta lapunknak Ördög Ibolya, marketing és piárszakértő.

Azért hazudott, hogy

"Akkor egy próbavezetés volt, ti meg mindent meg akartok írni" - reagált Győzike, mintha éppen cukorka lopáson kaptuk volna. Hosszasan fejtegette, hogy szerinte az újságírók 90 százalékát simán félre lehet vezetni, és ő az egészet csak azért csinálta, mármint azért hazudott, hogy így ösztönözzön minket arra, hogy kiderítsük az igazságot. "Direkt így akartam, hogy nyomozzatok utána" - mondta Győzike, de ezt éppenséggel nehéz elképzelni. "Az volt a célom, hogy egy újságírót végre csőbe húzzak, hogy írjon már igazságot" - próbálta menteni a helyzetet.

Győzike állítása szerint azért szerette volna ezt az egészet, mert egy csomó újságírónak hiába magyarázta korábban, hogy ő tesztautókat kapott, ők azt állították, hogy azok az autók az ő tulajdonai. "Megvádoltak a Rihanna-koncerttel kapcsolatban is, hogy én 60 ezer eurót fizettem Rihannának" - magyarázta a roma rapper. "A lényeg viszont az, hogy ezeket élményeket nem vehetik el tőlünk" - tette hozzá. A koncert egyébként Gáspár Evelin felmehetett az énekesnőhöz a színpadra, és többek között megmarkolászhatta a melleit is.

Miért, miért, miért

Anélkül, hogy hosszú és felesleges moralizálásba kezdenénk, annyit az érdemes megjegyezni, hogy teljesen érthetetlen, hogy Győzike miért állította egy sima tesztvezetés után, hogy egy hónapra odaadták neki a kocsit. Ráadásul, miért találta ki azt, hogy január negyedikén, a születésnapján kapta, amikor a Facebookra már január harmadikán felkerültek a képek. Gáspár Győző, aki állítása szerint hat éve Magyarország - Fábry után - második legnagyobb showmanjének van kikiáltva, furcsa magyarázata szerint azért, hogy az újságírók végre az igazságot írják le. Nehéz ezt követni.