Blue Ivy Carternek hívják Jay-Z és Beyoncé Knowles közös gyerekét, ami az összeesküvés-elméletek rajongói szerint nem jelenthet mást, mint hogy a gyerek vagy Lucifer lánya vagy az Illuminati szervezet messiása vagy egy leendő sztriptíztáncos vagy egy új fűfajta.

A hétvége legnagyobb celebeseménye volt, hogy megszületett Beyoncé Knowles és Jay-Z első közös gyereke , Blue Ivy Carter. Abból is látszik, hogy mennyire fontos a pár első lányának születése, hogy a Twitter egyik meghatározó témája volt a hétvégén.

Leginkább azért, mert az összeeküvés-elméletek rajongói szerint Blue Ivy Carter valami nagyon rosszat fog a világra szabadítani. Ha hozzávesszük még, hogy 2012-ben elvileg vége lesz a világnak, egészen logikussá válik, hogy ki más hozhatná a pusztulást, mint Blue Ivy Carter. Erre, valamint erre talál egy szép gyűjtést a twitekből.

Lucifer lánya

A legnépszerűbb twitek arról szóltak, hog Blue Ivy nem más, mint Lucifer lánya. Arra alapozva, hogy a kislány neve visszafelé Eulb Yvi, aki Lucifer egyik lánya. Illetve azt is mondják, hogy a nevében a Blue-t arra lehet felbontani, hogy Born Living Under Evil, vagyis nagyjából a Gonosz szülötte.

Nem hallott még Eulb Ivyről? Nem probléma, a lényeg, hogy jól hangzik a teória.

Lucifernek egyébként elvileg nem voltak lányai, ha már mindenképpen muszáj megemlíteni egy lényt, akit a lányaként lehet számon tartani, akkor egy démonra, Lilithre szoktak gondolni. Persze ez sem teljesen egyértelmű, ahány forrás, annyi olvasat. Lilith Ádám első felesége volt még Éva előtt, akit ugyanabból az anyagból formált az Isten, mint Ádámot. Lilith viszont nem akarta Ádámot elfogadni uralkodó férjnek, fellázadt ellene, majd elment mindenféle misztikus, sivatagi lényekkel fajtalankodni.

Egyes értelmezések szerint Lilith Lucifer, vagy a Sátán lánya, más értelemzések szerint viszont a szeretője. Az biztos, hogy amiatt, hogy már az első létező férfi ellen fellázadt, a feminizmus egyik példaképe lett, hiába tette szét a lábát több ezer szörnynek.

Az Illuminati messiása

A második legnépszerűbb elképzelés, hogy Blue Ivy Cartert az Illuminati nevű obskúrus szervezet szabadította a világra, az ő messiásuk a kislány. Erre nincs is egyértelműbb bizonyíték annál, mint hogy a nevében az Ivy egy betűszó, aminek a feloldása: Illuminati's Very Youngest, vagyis a Legfiatalabb Illuminati.

Az Illuminati egy eredetileg Bajorországból származó titkos társaság, nagyjából a Szabadkőművesség szerint működik. Mindenféle fontos emberek voltak a tagjai, és cselekedeteiket a felvilágosultság eszméje alá rendelték. Az 1700-as évek végén alakult szervezet aztán a szabadkőművesek mellett a különféle összeesküvés-elméletek állandó főszereplőjévé vált, ahogy általában a titkos társaságok.

Az Illuminati is azon szervezetek közé tartozik, amelyek a teóriák szerint egy új világrendet akarnak elhozni, amiben egy totalitárius, az egész Földet uraló rendszer működik, természetesen a titkos társaság tagjai vezetésével.

Noha arra nincs bizonyíték, hogy a társaság bármilyen formában is működött volna 1785-ös feloszlatása után, az elméletek kitalálói hozzájuk kötik a World Trade Center elleni terrortámadástól kezdve Michael Jackson haláláig az összes fontosabb eseményt. Jackson halálát egyébként arra alapozzák, hogy az Illuminati rendszeresen mutat be áldozatokat, és mindig a számmisztika szabályainak megfelelve. Röviden: hármasával ölik a hírességeket, általában 25-én. 2009-ben Michael Jackson, Farrah Fawcett és Sky Saxon halt meg június 25-én. Bővebben ebben a videóban.

Egy új fűfajta

Az is elég gyorsan körbement, hogy tulajdonképpen a Blue Ivy egész jó név lehetne egy esetleges új fűfajtára. Erre is több indokot lehet találni, és legalább annyira megalapozottak az ötletek, mint hogy az újszülöttet a Sátán küldte.

Egyrészt az Ivy angolul azt jelenti, hogy borostyán, tehát alapból egy növény neve, innen pedig tényleg csak egy lépés, hogy egy fűfajta neve legyen.

A leghíresebb marihuána-fajták között több olyat is találunk, aminek a nevében benne van a kék. Az egyik ilye például az ausztrál kék, ami egy nagyra növő, kékes bolyhokkal rendelkező fajta. A másik pedig a fekete áfonya nevű, ami angolul blueberry, ami egy kifejezetten kékes, a szakirodalom szerint a kiszáradás után levendula színű növény.

Milért ne lehetne Blue Ivy nevű fű is? Nem is különösebben ritka, hogy egy fajtát híres emberről nevezzenek el . Chuck Norrisról és Tom Cruise-ról is neveztek már el füvet.

Sztriptíztáncos

Kék Borostyán, Blue Ivy, tényleg inkább művésznévnek hangzik. Legalábbis azok szerint, akik arról posztoltak, hogy szerintük a nomen est omen jegyében Jay-Z első lányából vagy sztriptíztáncos lesz vagy pornószínésznő.

Ön szerint ki/mi Blue Ivy?

A Free Stripper Tips azt írja, hogy amikor valaki sztriptízes nevet választ magának, akkor két lehetősége van. Az egyik, hogy minél hétköznapibb nevet válasszon. Ebben az esetben a vendégek meg fogják kérdezni, hogy ez az igazi neve-e, úgyhogy érdemes olyat választani, amivel könnyen tud azonosulni. A másik, hogy minél egzotikusabb nevet választ. Ilyenkor pedig érdemes annyira különlegeset választani, amennyire csak lehet.

A Blue Ivy név egyértelműen a második kategóriába tartozik, és ha végignézzük néhány híresebb sztriptíztáncos nevét Carol Dodától kezdve Dita Von Teese-ig, akkor könnyen elképzeljük a sorban a Blue Ivy nevet. De ha a Crazy Horse táncosainak az álneveit nézzük, akkor is könnyedén beférne Blue Ivy mondjuk Rita Xenon és Kitty Logo közé.

Az ismerősök szerint:

A viszonylag hivatalos - ismerősöktől és rajongóktól származó - információ szerint azért kapta a lány a Blue Ivy nevet, mert Jay-Z és Beyonce Knowles életében nagyon fontos a négyes szám, különösen a római négyes. Jay-Z is negyedikén született, Beyonce is, negyedikén házasodtak össze, mindketten viselnek egy IV tetoválást a csuklójukon. az IV-ből jött az Ivy. A Blue pedig abból jöhet a barátok szerint, hogy Jay-Z mindegyik lemeze címében benne van, hogy Blueprint.