Ha egy híresség el akar bújni a lesifotósok elől, akkor a legkézenfekvőbb, ha a kezével takarja az arcát, mint ahogy Cameron Diaz szokta, de sokan kreatív eszközöket vetnek inkább be. Van, aki zacskót húz, van, aki matraccal takarja el az arcát, van, aki leveszi a pólóját, hogy eltakarja a fejét. Az eredmény mindig ugyanaz: csomó kép készül a szokatlan megoldásról.

A legpraktikusabban Cameron Diaz intézi, ha nem akarja, hogy lefotózzák, egyszerűen a kezével próbálja eltakarni az arcát, és nem is készül róla több fotó.

Sokan viszont egészen kreatív módszereket vetnek be, aminek az az eredménye, hogy természetesen egy csomó fotó készül az illetőröl. Legutóbb Natalie Portman úgy ment ügyeket intézni, hogy végig egy darab papírt tartott az arca elé, kitéve így magát a veszélynek, hogy iszonyú nagyot zakózik, mert nem veszi észre, mi van a lába előtt.

Mások pedig néha egészen extrém módszerekhez nyúlnak. A csúcs nyilván Britney Spears, aki egyszer azért vette le a pólóját, hogy aztán azzal takarja el az arcát. De említést érdemel Shia LaBoeuf, Lady Gaga és Matt Bellamy is, akik zacskót húztak a fejükre, és úgy mászkáltak az utcán csak azért, hogy ne készüljön róluk fénykép.