Dér Heni felújította nyáron kezdődött ügyét Fluor Tomival, mert szerinte az őt szerető fiatalok túl könnyen eljuthatnak a Mizutól a Gecigránátig. Az értékekért való harcot abba is hagyja, mert nincs elég támogatója, de a Youtube-ot akkor is korlátozni kéne.

“Én még nem láttam kétéves kislányt énekelni a Barbie-t a Youtube-on, azért mindenki le tudja mérni, milyen korosztály jár a koncertjeinkre” - mondta a Velvetnek. Különösen azért fura ez, mert Dér Heninek épp 2010-ben rótták fel, hogy több fiatal gyerek előtt beszélt a szilikonmellekről, és az öregedő pornós Geronazzo Mária szájáról, de mint kiderült, erről minden koncerten beszél, és ennek az az üzenete, hogy legyen mindenki természetes, mert úgy lesznek egyediek és szépek és ne majmolják a plasztikdivatot, bár arról nincsenek hírek, hogy hány 10 éves gondolja kevésbé menőnek Geronazzo Máriát, mint életük első Sugarloaf-koncertje előtt, vagy akár hány 10 éves hallott már előtte Geronazzo Máriáról.

Bár az énekesnő mindenkit arra bíztat, hogy ne dugják homokba a fejüket, a Youtube-ot azért mégis korlátozná. “Legyen egy jól működő menedzsment, aki felelősségének tudatában leszedi az obszcén tartalmakat az előadója és a Tomi célcsoportja védelmében, és ne azzal intézzük el a sztorit, hogy Dér Heni fehérneműs képeit is elérik a gyerekek, mert nem összevethető a gecigránáttal, főleg úgy nem, hogy nem ugyanaz a korosztály követi a két előadót" - mondta, hozzátéve, hogy szerinte a médiában többen is hasonlóan gondolkodnak Fluor Tomiról, mint ő, csak nem vállalják fel. “Be is fejeztem ezt, egyedüli harcosként nem akarom végigvinni, pár év múlva ha lesz egy másik előadó, akiről határozott véleményt tudok mondani, akkor nyilván megszólalok a témában. Addig, ahogy már két éve kizárólag élő koncerteket adunk, ahol mindig elmondom a saját véleményemet, de nem gecigránát formájában”

Vajon melyik korcsoport hallgat Sugarloafot?

“A mi dalainkat meghallgathatja az ötéves kisgyerek is, utána nem fog szégyenkezni a család, amikor énekeli, mert nem tartalmaz obszcén kifejezést. Előadónak, ismertnek lenni nagy felelősség, példaértéket közvetítesz akár hallgathatnak fiatalok is. Imádom a Mizut, lehet a gyerekekből újkori Bodnár Attilaként élni, de akkor vegyék le az oldalról azt a három-négy másik obszcén, Karácson Tamás-nótát” - fejezte be mondandóját Dér Heni, akinek mostanában nagyon nem tetszenek a dolgok, hiszen már a Sugarloaf legutóbbi klipjében is a celebeket fricskázgatta, igaz ebből érdekes módon kimaradt a leginkább síkosítóról, mellekről és hasonlókról szóló Ezek megőrültek című műsor, aminek főműsoridejében vígan szerepelt maga Dér Heni is.