Miután dühöngve távozott volt neje búcsúztatójáról, Bobby Brown Connecticutban lezavart egy koncertet és kaszinózott egy keveset. Természetesen szívesen találkozna lányával is, de nem akarja ügyvédekkel stresszelni az igen labilis idegállapotban lévő Bobbi Kristinát. Whitney Houston egy szem gyermeke egyébként alaposan megijesztette családját, ugyanis a négyórás ceremónia után eltűnt, és állítólag most is kábítószerekkel próbált enyhíteni fájdalmán, akárcsak közvetlenül anyja halála után.

Miután örök búcsút vettek édesanyjától, ijesztő hírek érkeztek Bobbi Kristina Brownról. A fiatal lány, akit anyja halála után kórházba kellett szállítani, a négyórás ceremónia után eltűnt. „Mindenki kiborult, folyamatosan hívogatták. Annyira nagy volt a kavarodás, felfordulás, hogy senki nem vette észre, hogy elszökött” – nyilatkozta egy bennfentes. Ismerősök szerint Bobbi Kristina már anyja halála után is kábítószerekkel próbálta enyhíteni fájdalmát, és amikor a gyászszertartás után eltűnt, szintén így birkózott meg bánatával egy hotelszobában. „Egy rövid ideig valóban senki nem tudta, hogy pontosan hol is van Bobbi Kristina, de már minden rendben van. Szeretett volna egy kicsit egyedül lenni. Nagyon nehéz időszakon megy most keresztül” – nyilatkozta Bobbi Kristina szóvivője. Hozzátette, Whitney Houston lánya nem kábítószerezik, csak a történtek miatt most nincs túlzottan jó lelki állapotban.

A család egyik barátja szerint Bobbi Kristina szerettei természetesen nem akarják beismerni, hogy a lánynak drogproblémái vannak, de tisztában vannak a helyzet súlyosságával, és már Whitney Houston halála előtt is megpróbáltak segíteni rajta. „Borzaszó ez a helyzet. Whitney-t is megpróbálták megmenteni, de nem jártak sikerrel. Attól félnek, hogy Bobbi Kristinára is ugyanez a sors vár, hogy az ő esetében sem tudnak segíteni. Cissynek (Whitney Houston édesanyjának) rajta kívül már nincs senkije, és ugyan már nagyon elgyötört a történtek miatt, de mindent megtesz annak érdekében, hogy megmentse az unokáját.” Bennfentesek szerint a család, amint csak lehet, elvonóra küldi a lányt, aki állítólag már tavaly is megpróbált megszabadulni káros szenvedélyeitől, csak persze ezt is elhallgatták.

A Daily Beastnek nyilatkozó egyik ismerős szerint a fiatal lányt nagyon megviselte, hogy apja távozott a ceremóniáról, és a biztonságiak nem engedték a közelébe a férfit. „Cissy végül megkérte Bobby Brownt, hogy maradjon, de ő inkább elment. Cissy nagyon nem kedveli lánya volt férjét, de Bobbi kedvéért hajlandó volt félretenni a nézeteltéréseiket” – nyilatkozta a bennfentes, aki szerint Whitney Houston biztos azt szerette volna, ha gyermekének apja is részt vesz a ceremónián, és szorosabb kapcsolatot épít ki lányával. Bobbi Kristina állítólag nagyon dühös az apjára, amiért továbblépett és új családot alapított. A TMZ szerint a férfi mindenesetre most szívesen találkozna a lányával, de nem akarja bevetni az ügyvédeket, mert szerinte Bobbi Kristinának már így is elég baja van, így csak reméli, hogy a felsőbb erők majd segítenek neki.

Természetesen továbbra is nagyon dühös amiatt, hogy kíséretével ide-oda rángatták őket, és szerinte volt felesége családjának sokkal tapintatosabbnak kellene lennie. Bobby Brown a feszültséget bandája, a New Edition szombati koncertjén vezette le. Természetesen megemlítette, hogy mennyire szereti volt nejét, a gyerekeit, a menyasszonyát és persze minden jelenlévőt. „És ha nem tudnátok, a nevem Rohadék Bobby Brown”  - tette hozzá az énekes, aki rendben lezavarta a koncertet, majd óriási kíséretével egy kaszinó környékén látták lődörögni. Állítólag több nő is odament hozzá, hogy részvétet nyilvánítson – írja a RadarOnline. Az este egy kisebb balhéval zárult, éjjel kettőkor Brown egyik ismerőse összetűzésbe keveredett egy fotóssal. A vitának végül egy szolgálaton kívüli rendőr vetett véget, aki mellékállásban biztonsági őrként dolgozik a helyen.

Szintén hivatalos volt a gyászceremóniára Aretha Franklin, aki végül egészségi állapotára hivatkozva távol maradt. „Mélységesen sajnálom, hogy nem lehettem ott Whitney temetésén. Nagyon szerettem volna jelen lenni, de a fellépésem után borzasztóan begörcsölt a lábam, hajnali négyig nem bírtam használni az izmaimat" – írta hivatalos közleményében Franklin, aki pénteken és szombaton is fellépett a Radio City Music Hallban. A második koncerten természetesen megemlékezett keresztlányáról, valamint az ismert dalszerző Nick Ashfordról, aki még tavaly augusztusban hunyt el. ”Ő volt az egyik legjobb, legcsodálatosabb énekesnő. Isten áldjon, Nippy! Mindig emlékezni fogunk rád” – vett búcsút a színpadon Whitney Houstontól a 69 éves híresség, aki azért előző nap is ejtett pár szót a február 11-én elhunyt énekesnőről. „A Jesus Loves Me volt az utolsó dalok egyike, amit elénekelt. Ha Isten velünk, ki ellenünk? Csak ez számít” – fejtette ki Franklin a közönségnek, amelynek soraiban Clive Davis, L.A. Reid és Jesse Jackson is helyet foglalt.