Négy hét alatt négyszer büntették meg az érdi rendőrök a csatornahűtlen Való világ 4-győztest. Alekosz eddig negyvenezer forint bírságot fizetett ki, amiért megsértette a szabályokat. Azt ugyan nem mondja, hogy utaznak rá, de furcsállja, hogy ilyen rövid időn belül ennyiszer megbüntették.

"Most legutóbb szombat éjszaka büntettek meg. Elhagytuk az Érd-táblát, és volt egy útkereszteződés, én meg belegurultam a stoptáblába" - számolt be legutóbbi szabálysértéséről a Velvetnek a VV4 elbukott győztese. Nagy Alekoszt ezúttal ötezer forintra bírságolták meg, azt mondja, egy hónap alatt ez volt a negyedik alkalom, amikor megbüntették az érdi rendőrök.

"Egy hét alatt volt kettő, aztán az azt követő héten egy, majd most még egy" - részletezte az eloszlást. "Az első bírságot, ami tízezer forint volt, azért kaptam, mert ötven helyett hatvankettővel mentem, a következőt, a tizenötezrest azért, mert nem csatoltam be a biztonsági övet. A harmadik szintúgy tízezer forint volt, akkor az volt a gond, hogy nem használtam az irányjelzőt."

2011 topcelebje megjegyezte, három alkalommal ugyanazok a rendőrök büntették meg, és bár tisztában van azzal, hogy jogszerűen jártak el, mégis furcsállja, hogy ennyi időn belül ilyen sokszor elkaszálták. "Nem vagyok megelégedve az érdi egyenruhás állománnyal. Azt gondoltam, hogy jó a viszonyunk, de úgy tűnik, tévedtem. Nem tudom, hogy miért volt szükség az elmúlt hetekben bekövetkezett intézkedésekre, amelynek ugye a vonzata nem kevés pénzbírság, de valami oka biztos, hogy volt. Mindenesetre bárhogy is nézzük, mégiscsak bosszantó, meg foglalkozzanak a bűnözőkkel, a bűnelkövetőkkel, ne velem, ennyi az egész."

Szigorúbb lesz az új szabálysértési törvény

A 2012. április 15-én hatályba lépő szabálysértési törvény értelmében a kiszabható bírságok minimuma háromról ötezer forintra, maximuma pedifg százötvenezerről háromszázezer forintra nő.

A nem fizetők ezentúl elzárással vagy közmunkával is sújthatóak, a visszaeső szabálysértők pedig – akik fél éven belül harmadszorra is szabálysértésen érnek – szintén elzárhatóak, sőt, a vezetéstől való eltiltással is büntethetőek.

A rendőrség az eddigiektől eltérően minden szabálysértésre szabhat ki helyszíni bírságot, ennek értéke az eddigi 3-20 ezer forintról 5-50 ezer forintra (visszaeső esetében 70 ezer forintra) nő. A törvény teljes szövegét ide karrintva olvashatja el.

Forrás: Totalcar