A Való világ győztese valószínűleg elég mélyről jött, és most ugyanabba a mélységbe tart, pedig volt lehetősége arra, hogy többé-kevésbé emelt fővel jusson ki egy valóságshow-ból, úgy, ahogy szinte senkinek nem sikerült. Nagy Alekosz megnyerte a Való világ 4-et, kocsit, lakást, külföldi utazást, egy rakás pénzt, és ismertséget szerzett, amivel akár még kezdhetett volna is valamit. Elvégre volt már olyan szereplő, akinek idővel sikerült kikecmeregnie a korábbi világából. Alekosz nem ilyen.

Alekosz nem tartozott az esélyesek közé, számára egyáltalán nem indult könnyen a játék. Az internet emlékezete szerint a villatársai utálták, és a nézőket is inkább csak bosszantotta az okoskodásaival. Az első kiválasztáson majdnem ki is küldték a villából. Az egyetlen mázlija az volt, hogy a teljesen labilis Éva még nála is jobban idegesítette a lakótársakat. Ha akkor kiválasztják, valószínűleg semmi nem menti meg Alekosz seggét. Éva végül hat szavazatot kapott, mint később mondta, nem értette, hogy a frissen bekerült házaspár miért rá rakta a jeleket, és nem Alekoszra, aki így csak három szavazatot gyűjtött be.

Aztán lassan fordult a kocka. Alekosz esetlenül megkörnyékezte Gigit, majd miután a lány visszautasította, az összes csajnak felajánlotta, hogy tisztán, érzelmek nélkül megdugja őket, ha igénylik. Szandika is felfedezte magának Alekoszt, és így-úgy csókolóztak, meg ügyetlenül hancúroztak egyet. Időközben Alekosz rátalált Olivérre is, aki tulajdonképpen a legjobbat hozta ki a hibbant játékosból. Együtt piáltak, együtt röhögtek, és Olivér élvezettel hallgatta az ő Alekinyója minden eszmefuttatását, ami egy idő után teljes összefoglalókat töltött ki. Szépen lassan kiderült, hogy Alekosz hatalmas piás, hogy több tucat nővel volt már, de mindig a bengáli tigrisszerű lányok buktak rá, száz kiló felett.

Elbukó és felálló nőcsábász

Nagy Alekosz viszonylag jól körülhatárolható figura lett. Mindig egy pohár konyakkal sétálgatott, többnyire nyakkendőt viselt, gyakran fehér atlétában és fecske alsóban parádézott. És mindig összevissza pakolgatta az idegen szavakat. Az egyik legemlékezetesebb eset talán az volt, amikor retardált légpisztolynak nevezte Jerzyt, majd utólag elismerte, hogy elképzelése sem volt, mit jelent a retardált szó. A nézőknek pedig bejött az állandóan elbukó és felálló nőcsábász. Alekosz megközelítőleg olyan esendő alak volt, mint az ügyesen éneklő, nincstelen takarítónő, olyan szerethető, mint a vajdaságból érkező énekesnő, és lehetett érte szurkolni, mint a Való világ első szériájában megismert, lelkes ózdi srácért.

A karikatúraszerű, úgynevezett csajozógépnek kijutott egy igazán őszinte, valamiképp szívszorítóan pillanat is. Olyan, amivel az anyjukat sirató medvebocsok se tudnának versenyre kelni, vagy amihez képest az állatkert vombatjai is csak száraz fatörzsnek tűnnek. Amikor Alekosz megnyerte az első párbaját - 71 százalékkal alázta meg Zsófit -, pár pillanatig türelmesen válaszolgatott a műsorvezető kérdéseire, aztán megdöbbentő egyszerűséggel közölte, hogy oké, oké, most már azért szeretne visszamenni a villába. Ha addig nem is, akkor biztossá vált, hogy Alekosz nem viccel, élvezi a villalétet, és így-úgy, de beépítheti karakterébe azt, amit eddig csak filmeken látott.

Lassú csúszás a lejtőn

Olivér kiesése jelentette az első kisebb csapást Alekosznak, mivel rajta kívül nem volt olyan a villában, akinek állandóan tömhette volna a fejét az elméleteivel. Vagány Olivér távozásával egyre laposabb lett a jelenléte a villában. A Való világ 4-t azért még simán megnyerte, a feleségkereső műsort viszont felesleges volt elvállalnia, az jelentette talán az első igazán nagy tévedést. A Szerelem a legfelsőbb szinteken gagyi volt, és kiderült, hogy Alekoszban nincsenek tartalékok, csak ugyanazt az ügyetlen szexmániást tudja alakítani, aki a végén mindig pórul jár. A karakter megmaradt, de hiába, Alekosz már nem volt ugyanaz a lökött biztonsági őr, mint a villában. Volt kocsi, lakás, pénz, a sajtó pedig hetekig azzal volt tele, hogy mennyire meg fogja szedni magát a haknikkal.

A műsor tévedés volt: nem egy bohócot akartak megkoronázni, beteljesíteni az álmát, és megmutatni a tömegnek, hogy apró szerencsével mindenki kaszálhat. Egy sérült, szexmániás embert akartak megdugatni, ehhez pedig a legidegesítőbb ribancokat szedték össze. Ennek ellenére a műsor sikeres volt, az emberek egyharmada Alekosz bénázásán kattogott, a többi csatorna ugyanis - miután a Való világ 4 hülyére verte őket - szépen kifarolt a műsorsávból. Nem volt alternatíva, Alekosz olyan töménységgel ömlött az ember arcába, hogy elkerülhetetlen volt a végérvényes elhasználódása. Mindent egybevetve addigra már elég nehéz volt Alekosznak szurkolni.

A műsor után aztán lassan elkezdték szétszedni a korábban felkapott valóságshow-szereplőt. Az egykori villatársai állandóan arról panaszkodtak, hogy Alekosz megváltozott, közben folyamatosan áradtak a hírek, hogy Alekosz képtelen választani Veronika és az állítólagos szerelme, Tünde között. Végül mindig valaki más mellett bukkant fel. Veronikával teljesen bénán szakítottak, egykori feleségjelöltjei pedig összefogtak ellene, hogy minél jobban lejárassák. A lejáratás mondjuk pont nem sikerült, de ahhoz elég volt mindez, hogy az emberek belefáradjanak a sok hülyeségbe, ami körülveszi. Ezt fejelte meg a könyvírással, és a siralmas pornócastinggal. Valahogy így érkezünk el ahhoz a ponthoz, hogy Alekosz átigazolt az Összeesküvőkbe.

Ahol az út véget ér

Azzal, hogy átment a TV2-höz, megszegte az RTL Klubbal kötött szerződését, és könnyen lehet, hogy elveszít mindent. A lakást, a kocsit, a milliókat, és jó eséllyel még kötbért is fizetnie kell, ha nem mutyiznak valamit egymás közt a csatornák. Lehet, hogy a TV2 mindent megtérít neki, de benne van a pakliban az is, hogy Alekosz csapdába sétált, mert elvakította a lehetőség, hogy ismét képernyőn lehet, és visszamenekülhet a gondtalan playboy-életbe. Az mindenesetre árulkodó volt, hogy az első kapcsoláskor lövése sem volt, hogy mibe csöppent. Hajdú Péter mindenesetre hiába csábította át a VV4 győztesét, a műsor  továbbra is botladozott, Alekosz miatt nem kapcsolt át senki, és még csak nem is ő nyerte meg az Összeesküvőket. Azóta kétségbeesetten kapálódzik, próbálja visszaszerezni a rajongóit, de ezt már elbukta - Alekosznak itt ért véget a buli.