Lehetnek szuper énekeseink, a zenei tehetségkutatókból mindig a válogatások a legemlékezetesebbek. Volt itt részeg boszorkány, fülrepesztő Zámbó Jimmy, állítólagos olasz sztár és átvert hangszálakrobata. A legmegdöbbentőbb performanszokból válogattunk.

A részeg nő

Az ötödik Megasztár első válogatásának egyik csúcspontja volt az anya, rocker és boszorkány szerepkörben is alkotó nő, aki volt akkora lázadó, hogy tökrészegen állt a zsűri elé. A Whitney Houston és Marilyn Manson egy dalát is megerőszakoló versenyző meggyőzően hozta a “részeg rockerlány vadító akar lenni” stílust, de ez nem volt elég Friderikuszéknak.

A nők szakértője

Szinte biztos, hogy a túlsúlyos Junkies rajongó sem gondolta egy percig sem, hogy bejuthat a Megasztár 4-be, viszont a haverok előtt biztos nagyon fasza ötletnek tűnt elmenni, és elnyögdécselni egy kellőképp hímsoviniszta tartalmú dalt. A poén annyira jól sikerült, hogy ha egyszer levágatja a haját, és rendes munka után néz, folyamatosan retteghet, melyik kollégájának ugrik be a Mester Tamás által leindiánlányozott figura.

Az olasz sztár

A 2010-es X-Faktorban tűnt fel Urbin Éva, aki elképesztő magabiztossággal adta elő az I Feel Goodot, illetve annak egy részét. Urbin a refrén közti részeket színpadi mozgással pótolta, és egy ideig nem is értette, mi a baja a zsűrinek azzal, hogy nem énekelt semmit. Azzal nem is foglalkozott már, hogy simán a zsűrit ossza le, ő az egész országot minősítette le, mivel ő állítólag Olaszországban már befutott énekesnőnek számít, bár erről mi nem hallottunk, és az internetes adatok alapján az olaszok sem.

Minden idők legrosszabb énekese

A címet nem mi találtuk ki, a Youtube-on kering a felvétel az angol megfelelőjével. A tökéletesen herélthangú Kubis Tibor a második Megasztárban borzasztotta el az országot azzal, hogy még egy Zámbó Jimmy-dalt is tovább tudott rontani. A három és fél perces produkció a rossz kezdés után egyre szürreálisabbá válik, mert egy idő után kiderül, Kubis tényleg tud az előzőnél magasabb hangot kipréselni magából. A versenyző egyébként egy évvel később is megpróbálkozott rövidebb hajjal, de hát itt sem azzal volt a gond.

Négy oktáv

Az akkor 28 éves takarító, Szilágyi Attila Megasztár 4-es performansza nem is lett volna több egy átlagos tragédiánál, ha Mester Tamás nem csap le keselyűként a férfi állítólagos négyoktávos hangterjedelmére. Ahogy az Celine Dion My Heart Will Goes Onjának előadása közben is sejthető volt, Szilágyit csúnyán átverte az énektanára. A felhőtlen kacagást kissé megöli a szomorú távozás, amiben minden olyan férfi keserűsége benne van, akik másodpercekkel korábban ismerték fel, hogy valójában nem tudnak énekelni.

A külvilágot kizárva

Döbröczöniné Katona Ilona még szurkolókat is vitt a Megasztár 5 válogatására, amin nem volt hajlandó walkman nélkül énekelni, akármennyire is le akarták róla beszélni. Persze nem ezen múlt a bejutás, de azért az esélyt többször is megkapta, hogy aztán a végén a viccelődő Friderikusszal énekeljen duettet. A helyszínen elképedő szurkolókat talán megnyugtathatja, hogy Friderikusz hangja sem volt sokkal jobb, talán ez is az oka, hogy ő maga is az azóta az RTL Klubhoz igazolt műsorvezetőt hibáztatja a csúfos bukásért.

Az élő trollface

Az ötödik Megasztár idején már nagyon kezdett az ország kifogyni hallgatható emberekből, ennek folyományaként a szokásosnál is több szomorú előadás jött össze. Színpadra vihette például az osztály idiótája stílust a Krisztián nevű srác, aki Hien Nguyen dalát adta elő a maga módján. Az persze értékelendő, hogy ismer akár egy Hien Nguyen-számot is, de itt élnénk a gyanúval, hogy Krisztiánt az osztálytársai fenyegették meg, hogy menjen el a válogatásra.