Hamarosan új cipőkollekcióval áll elő a Sugarbird, a modellek egyik darabját már láthattunk máshol. A márka amúgy is szívesen inspirálódik más tervezők legjobb pillanataiból, így játékot hirdetünk: ki ismer fel több utalást más tervezők munkájára?

A Sugarbird hamarosan cipőket is forgalmaz, mint az a Facebook-oldaláról kiderült. "Újabb jó hírünk van! :) Hamarosan igazi Sugarbird cipőkhöz juthattok hozzá! :) Ma meg is mutatom nektek az egyik topánkát és a napokban hozom a többit is! :) Hogy tetszik? :)" – hangzik a bejelentés (amelyből cikkünkben kiszerkesztettünk számos felkiáltójelet és szmájlit). Íme, az egyik mintadarab.

Bódi Sylvi saját rajongói oldalán is örült a cipedliknek, mondván, "pár napja már írtam Nektek, hogy lesznek saját Sugarbird cipőink! :) Most megmutatunk egyet az 5 modell közül. A kollekció, mint azt már megszokhattátok tőlünk, cipők terén is limitált lesz! Így nem kell attól tartani, hogy "szembe jön veled" a cipellő minden sarkon! :) Mit szóltok hölgyek? :)". Egyik olvasónk azonban felhívta rá a figyelmünket, hogy a Kawaii Clothing nevű online boltban elég hasonló lábbelit lehet kapni, mindössze 7500 forintért. Tadám, itt talál még hasonlót.

A Sugarbird tervezőiről többször jegyeztük már meg, hogy megkapó lelkesedéssel figyelik, ki mit alkot a divatvilágban, és némi átfutási idővel a maguk módján újra is formálják azt. Gondoljunk csak a prosztósított Hervé Legerre, a moszkvai Stella McCartneyra, vagy az újragondolt Bebe-darabokra.

Bódi Sylvit az aktuális esettel kapcsolatban többször is megkerestük telefonon, illetve emailben, de nem kaptunk tőle választ.

Dukai Regina korábban a témáról úgy nyilatkozott a Velvetnek: "mindig is támadtak minket, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem figyeljük, mit csinálnak mások. [...] Mindannyian külön-külön gyűjtjük az ötleteket. Persze nem mi állunk neki szabásmintákat készíteni, viszont hajnali kettőig is képes vagyok fent maradni, képes vagyok órákon át bíbelődni velük. Tudom, mit szeretnék látni, ezt pedig a nagyon ügyes leányzóink fel tudják vázolni, aztán együtt tudunk módosítani, ha szükséges. Nagyon a szívemen viselem a ruhák sorsát."

Játék!

Vannak olyan helyzetek és műfajok, amelyekben megengedett, hogy az egyszeri gondolkodó más, előtte járó nagy elmék gondolatait idézze, és azok felhasználásával kerekítsen új műalkotást. Ezért tehát játékot indítunk, amelyben olvasóink az utóbbi évek divattörténetében való jártasságukat csillogtathatják meg: írják meg nekünk, honnan idéznek kollekcióikban a Sugarbird tervezői!