Juhász Marci, a hangolatlan népdalénekes esett ki a Csillag születikből. Jövő héten finálé, benne egy tánccsoporttal, egy karaoke-sztárral és egy nótaénekessel. Szirota Jennifer mejjes pisztráng lett, Ördög Nóra átlátszó ruhaaljjal és ott-van-vagy-nincs melltartóval szórakoztatott.

Juhász Marci esett ki a Csillag születik utolsó előtti, hatodik döntőjében, a jövő heti, utolsó döntőbe tehát a Quantum XXL, Szirota Jennifer és Mészáros János Elek jutott be.

Tetőzik a szürreál

Az estét a Quantum XXL nyitotta, akik azt a koreográfiát vették elő, amellyel az élő műsorba jutottak be. Előadásukat Puzsér Róbert nemcsak szerepjátszva dicsérte. "Michael Jacksont tartom a XXI. század legnagyobb szórakoztatójának, és titeket el tudlak képzelni mögötte." Később hozzátette, csak attól fél, hogy ők kiesnek.

Mészáros János Elek A csitári hegyek alatt kezdetű dalt választotta, amelyet Hajós András szerint egyszerűen adott elő, nem áriázta. Ő tudja. Juhász Marci saját dallal érkezett, ami többek között arról szólt, hogy száll a széllel, ezek után talán kevésbé meglepő, hogy Hurrikán a címe. Puzsér nagyon örült, hogy az RTL Klubon nemcsak VV Alekoszok születnek. Vele éreztünk. Szirota Magától Zenél A Honlapom Jennifernek virágnyelven azt tanácsolta, sürgősen szerezzen magának szövegírót, vagy zenésztársat, vagy bármit, mert így nem jut messzire.

Aztán jött a második felvonás, amelyben a Quantum XXL esős-esernyős koreográfiát mutatott be (méltán kapott nagyobb tapsot, mint az előző), Juhász Marci elfelejtette behangolni a gitárját, de a hangja belement Pokorny Lia mellkasába (ő mondta, onnan tudjuk). Szirota Jennifer végigkiabált még egy dalt, aztán jött néhány közös produkció is, de azok annyira felejthetőek voltak, hogy csak az maradt meg, szegények mennyire bénán playbackelnek, Mészáros János Eleknek pedig trademark-mozdulatává vált a dalok végén széttárt karja. Aztán Fluor Tomi az Indigó utcával elérzelmeskedett egy dalt, talán itt tetőzött a szürreál.

A műsor, amelyben a többség uncsin, de jól nézett ki

Pokorny Kedvenc Lia haját végre nem bongyorították, hanem kihúzták, amitől optikailag ledobott öt-hat kilót és tíz évet. Hernádi Judit is diszkrét sminket, hajat és ruhát kapott, szépen harmonizáltak Hajós Andrással.

A két műsorvezetőnő látványát pedig nem lehet eléggé méltatni: Lilu menő miniruhás gótasszony volt felstüccölt hajjal, Ördög Nóra pedig egy többé-kevésbé mindenhol átlátszó darabban tette fel szavak nélkül a nap kérdését újra: van melltartó, vagy nincs? (Juhász Marci fellépése után, amikor meginterjúvolta a versenyzőt, úgy tűnt, van ott egy pánt nélküli darab, de ki tudja. A ruhaalja viszont tényleg ide-oda fittyent, teljesen átlátszón.)

Szirota Jennifer első körben egy különösen formás mellű pisztrángként dalolta a Summertime-ot, aztán egy viszonylag egyszerű miniruhában alázott mókából férfiakat. Jövő héten folytathatja, pedig nem erre tippeltünk volna.