A legnagyobb gondja először az volt, hogy kiöregedett a Miss World címre esélyes lányok közül, de Konkoly Ágnes második célja teljesült: ő lett szombat este Miss Universe. A tavalyi mezőnyben is edződött lány szerint az idei szórás minden szempontból jobb volt, mindössze egy-két csaj lógott ki a mezőnyből. Az életével és ruháival elégedett nőt megérintette a jótékonyság is, ugyanis ő lett a Magyar Hospice Alapítvány önkéntese.

Konkoly Ágnessal, a Szépségkirálynő második helyezettjével nem volt egyszerű összehoznunk az interjút: az egy dolog, hogy rettegett a Velvettől, de az időjárás sem fogadott minket kegyeibe. A fővárosra lecsapó vihar miatt egy üvöltő zenés klub eldugott helyiségében sikerült rögzíteni a beszélgetést. Konkoly Ágnes ennek megfelelően ki is találta helyettünk a cikk címét: "Vécében adott interjút Miss Universe".

"Fel se fogtam még, hogy második helyezett vagyok. Amikor kimondták a nevem, azt se tudtam, sírjak vagy nevessek, vagy most álmodok-e" - mondta elragadtatottan a Miss Universe-re készülő lány. "Nekem egyébként ez volt az első, mert én nem lehettem Miss World. Sajnos a Miss Worldnél 24 év a felső korhatár, vagyis aki kb. február 20-ig nem tölti be a 24-et, az lehet még Miss World, és mehet a világversenyre. Én már betöltöttem, júliusban leszek 25, így a Miss Universe címre gyúrtam, úgyhogy én most nagyon boldog vagyok" - osztotta meg velünk a szabálykönyv egy számára hátrányos cikkelyét.

Már mi is megállapítottuk, hogy az idei győztesek összességében jobb csajok, mint a tavalyiak, és ezt némi gondolkodás után Konkoly Ágnes is megerősítette. Kérdeztük arról is, megtépték-e egymást a konkurens lányok. "Nekem tetszett az, hogy tizenketten vagyunk. Tavaly is indultam, tavaly húszan voltunk, de csak néhány lánnyal tartom a kapcsolatot onnan. A mostani tizenkettőben azonban nem tudott klikkesedés kialakulni, tök jó volt a kapcsolatunk" - magyarázta. Hevesen cáfolta, hogy bármilyen konfliktus lett volna a csajok között, bár "volt egy-két lány, aki nem annyira illett a társaságba, de ez se volt alapvetően konfliktus."

Boldog, elégedett, jótékony

"Én nagyon elégedett vagyok így az életemmel, és boldog voltam eddig is. Tényleg közhely, de én kislánykorom óta erről álmodozok és erre vágyok, hogy egyszer szépségkirálynő legyek. Ha nekem nem változik semmit az életem, én akkor is boldog leszek így. Ha meg lesznek meghívásaim, felkéréseim, modellmunkák, akkor természetesen örülni fogok" - örült előre.

Kérdeztük a világbéke ígérgetéséről is, amire azt mondta, szerinte ez nem hülyeség. "A táborban volt ez a Miss Charity című háziverseny, és ott a Magyar Hospice Alapítvány mellett önkénteskedtem. Ezt kötelező dolognak tartottam, de amikor megismertem őket, és volt szerencsém pár ilyen beteggel beszélgetni, annyira a szívemhez nőttek, hogy néhányukkal még tartom a kapcsolatot. Egy embert konkrétan nagyon megszerettem, és felhívott, hogy nézni fogja a versenyt, sőt írt is, hogy gratulál" - mondta, majd ki is jelentette, ha lesz némi hírneve, azt jótékony célokra is akarja majd felhasználni. Érdeklődtünk arról is, mit üzenne a magával elégedetlen nők tömegeinek: "Mindenki úgy szép, ahogy van. Az a lényeg, hogy próbálják elfogadni magukat. Higgyék el magukról, hogy szépek, mert akkor mások is ezt fogják látni rajtuk" - üzente Konkoly Ágnes.

Az este ruháiról azt mondta, szerinte jók voltak, bár "a koktélruha nem annyira tetszett a lányoknak. Az estélyi ruhák szerintem gyönyörűek voltak. Benes Anitánál jobb divattervezőt nem ismerek Magyarországon. Az enyém különösen tetszett, mert kristályokkal volt kirakva az egész" - áradozott a cuccairól. A kiválasztás folyamatáról elmondta, hogy "voltak alacsonyabb, magasabb lányok, szőkék, barnák, világosabb, sötétebb hajúak, így Anita választott a lányoknak ruhát" - mesélte, majd el is magyarázta a lényeget egy mondatban: "Aki alacsonyabb, az kétrészes ruhát kapott, aki magasabb, az egyrészest." A legszebb ruha mellett szerinte ő kapta a legszebb koronát is, "de azért nagyon nehéz is, nyomja oldalt és elöl a fejemet."