2012 Hófehérke történetének éve, ezt bizonyítja, hogy három filmet is el próbálnak adni vele. Charlize Theron főszereplésével összejött egy olyan eset is, amiben a gonosz mostoha egyértelműen jobb nő, mint a főszereplő, de vajon ki a legszebb mostoha az utóbbi évtizedekből?

Sigourney Weaver

Az nem is kérdés, hogy Sigourney Weaver karrierjét James Cameron mentette meg, amikor az elitből kikerülni látszó színésznőnek felajánlotta az Avatar egyik főszerepét. Erre bizonyíték, hogy a felemás visszajelzéseket kapott negyedik Alien-rész évében például egy mozikat meg sem járt horrorfilmben, a Hófehérke - A terror meséjében alakította a gonosz mostohát, Lady Claudia Hoffmannt. Lady Claudia természetesen féltékeny a Monica Keena alakította Lily Hoffmanra, meg akarja öletni mostohalányát, és ez komoly hajtóvadászatot eredményez a szerencsétlen lány után az erdőben. Igazi zs-film, amit valószínűleg eleve csak azért hoztak össze a Hófehérkével, hogy valamivel többet vegyenek belőle a benzinkutakon, szóval Weaver köszönje meg szépen Cameronnak, amiért nem ezen a szinten végezte. Például azzal, hogy megnyeri ezt a szavazást!

Miranda Richardson

Richardson feldolgozásáról nagyon nehéz mit mondani, a szintén csak a tévéig jutó film minden tekintetben ragaszkodik a klasszikus történethez. A MILF kategóriában induló versenyzőnk egyébként nem a túlzottan sikeres karrierjéről híres, a negyedik Harry Potter-epizódban kapott nem túl nagy szerepe mellett azzal a tragédiával is elbüszkélkedhet, hogy Magyarország csodálatos imidzsépítőjének, a minden idők legrosszabb produkciói közt emlegetett Kis Vuknak is hozzájárult a sikeréhez egy szinkronhanggal. A filmet még a címszereplő, a Smallville-ből ismert Kristin Kreuk szépsége sem menthette meg.

Maureen McCormick

Mivel 2012-ben elkezdték sorozatban gyártani a Hófehérkés filmeket, annyira nem meglepő, hogy már el is készült a Snow White: A Deadly Summer című film, ami tényleg szinte semmiben nem kapcsolódik az eredeti sztorihoz, leszámítva a szemét mostohát. A színészóriás Eric Roberts feleségét Maureen McCormick játssza, akit tulajdonképpen a Brady családon kívül sehonnan sem lehet ismerni.

Julia Roberts

Ki a legdögösebb mostoha?

A Tükröm, tükrömben mostoháskodó Julia Robertset nyilván nem kell bemutatni senkinek, valószínűleg neki sikerültek a világon az egyik legjobban a plasztikai műtétjei. Az egyszerű szerelmes vígjátékok rajongóinak legnagyobb kedvencének egyébként nem kapott túlzottan jó kritikákat aktuális filmje, de nyugtathatja magát, hogy a riválisának sem sikerült meghatnia túl sok embert, a gyerekeinek be sem merte vallani a szerepet.

Charlize Theron

A pelenkázásimádó Charlize Theron Hófehér és a vadászban kapott szerepénél nagyot lőttek félre a film készítői, mivel a közmegegyezés szerint Theron simán jobb nő, mint a Hófehérkét játszó Kristen Steward, innentől pedig indokolatlanná válik az egész féltékenység. A szőke színésznő mellesleg játszik még az idei év egyik csúcsprodukciójában, a Prometheusban is, de az új Mad Maxben is szerepet kap, úgyhogy talán kijelenthető, hogy nem sikerült meggyilkolnia karrierjét ezzel a félresiklással.