Az énekes csak pár hete ismerkedik a Topmodell győztesével, akivel egy fotózás során találkozott először néhány hete. Normális tempóban haladnak, nem akar nagy szavakat használni, a lehető leghétköznapibb módon mélyítik kapcsolatukat.

“Az még kicsit elhamarkodott kijelentés, hogy barátnőm van, még az ismerkedési fázisnál tartunk. Az elmúlt három-négy hónapban többször fotóztam Rékát, de ezeknél az alkalmaknál szakmai szemmel figyeltem, mint fotós a modellt - nem mint esélyes barátnő-jelöltet” - mondta a Velvetnek Éder Krisztián, akit tegnap boronáltak össze a Topmodell győztesével, Nagy Rékával. “Előtte nem ismertük egymást, én képben voltam a modellpályájáról, ő kevésbé az én zenei oldalamról, a fotóimat ismerte, de semmilyen kapcsolat nem volt köztünk.”

SP a közös munkák lezajlása után találkozott ismét Naggyal, de a randevú mint olyan, nem került szóba. “Egy születésnapi bulin találkoztunk a közös barátainkkal az ügynökségben három hete. Azóta persze elég sokszor találkoztunk kettesben, de ez teljesen általános történet. Semmi extrém dolog nem volt, nem wakeboardozni és bungee jumpingolni voltunk,abszolút  normális tempóban zajlik a közelebb kerülés” - mondta a hangsúlyozottan normálisan viselkedő énekes/fotós.

“Még mindig nagyon az elején tartunk, pár hete ismerkedünk, nem is jelentenék ki semmit elhamarkodottan arról, hogy itt valami komoly dolog van. Persze a szándékaim komolyak, nem futó kapcsolatot keresek” - avatott be minket szándékaiba Éder.

Bár komolyodik SP, azért még mindig kevesen vannak tisztában produkciójával 18 év felett, ezért az sem meglepő, hogy talán-barátnőjére sem erőlteti munkásságát. “Nem szokásom a saját zenéimmel menőzni mások előtt, nem mutattam meg neki a dalaimat. Ő nem ismeri túlzottan a munkásságomat, de nem érzem, hogy ez probléma lenne. A sok lányrajongó sem zavarja, ráadásul szerintem neki legalább annyi férfi rajongója van. Tudom, hogy szakmai alázattal dolgozik, és ő is tudja ezt rólam.” Azzal, hogy mivel töltik a közös idejüket, nem akar belemenni, de annyit elárult, hogy még nem tart ott a dolog, hogy bemutta volna Nagy Rékát a családjának is.

A kérdésre, hogy sok idő után miért pont most kezdte újra a nőzést, miután már annyi celebbel akarták összehozni elsősorban a kor a válasz: “Válogatós is vagyok, de nem hiszem, hogy ezért nem volt barátnőm az elmúlt két évben. Akkor más korszakát éltem az életemnek, most teljesen máshol tartok. Egyébként most sem koncepciózusan kerestem barátnőt, egyszerűen így alakult. Az elmúlt egy évben keresztül mentem egy olyan változáson mentálisan is, ami inkább a komoly dolgok irányába visz a rövidebb távúak helyett. Mondhatni, érett a dolog.”

Azt, hogy felnőtté vált, még nem akarta kijelenteni, de úgy tűnik, ezen az úton halad, zeneileg is többet akar a Viva Cometen minden jelölését díjra váltó Éder. “Az, hogy hány díj van a polcomon, az nem jelenti azt, hogy véges állapotot értem el. Képben vagyok a kvalitásaimmal, és a hibáimmal is - ezeket próbálom fejleszteni, de persze inspiráló a sok elismerés.”