A 2012-es Comet legmegdöbbentőbb embere díját Puzsér Róbert vitte volna, ha Tolvai Renáta hajlandó ruhát venni a gálára, bár Herczeg Zoltán szerint mindegy, csak jó fej legyen. A legrészegebb Karsai Zita volt, Tóth Gabi megint sírt, majd visszaszólt Puzsérnak.

Az idei VIVA Cometre óriási show lett ígérve, soha nem látott showműsor és persze fergeteges hangulat. Persze minden évben soha nem látott showműsor van, de még így is meg tudja lepni az embert, hogy a kicsit csúszó rendezvény előtt mindössze egy helyen van sor: naná, hogy a VIP-nél. Többen tényleg nehezen viselték méltósággal, hogy egy párezer forintot kicsengető tini hamarabb bejut, Schobert Norbi és Rubint Réka például meg sem próbáltak a végére állni, hanem jó ütemérzékkel épp be tudtak sétálni.

Beérve gyorsan kiderült, miről szól a Comet: a pár hónapja hipsterkülsőre váltó VIVA rendezvénye gyakorlatilag az egyetlen esemény, ahol a zenészek tényleg sztárnak érezhetik magukat. Van vörös szőnyeg, az Ottóról már megismert visítozó autogramvadászok és a Papp László Sportaréna, amit azzal, hogy a hely negyedét lezárták VIP-nek, már majdnem sikerült rendesen megtölteni. A legfontosabb persze a vörös szőnyeg, ahol mindenki úgy futtatta magát a fotósoknak, ahogy tudta. Fluor Tomi például bevásárlókocsiban tolatta be magát, a leginkább Animal Cannibals - Hősök - DSP-ből álló hip-hop szekció az ital holléte felől érdeklődött, VV Béci/Young G kapásjelzőnek látszó gumikarkötőket dobált.

A legmegdöbbentőbb mégis a legjobb női előadónak járó díjat is átadó, mellesleg a szőnyegre Kiszel Tünde és SP között érkező Puzsér Róbert volt, aki annyira harcol az értéktelen celebvilág ellen, hogy annak az egyik csúcseseményén válalt központi szerepet. Szerencsére erre is van magyarázat. “Hol érdemes detonálni? Nyilván a póknak a fészkében. Magamra kötözöm a bombát. Az elmúlt húsz évben hány embert hívtak meg, hogy mocskolja őket? Ők is nézettséget akarnak generálni, mert a Puzsér most egy olyan mém, ami ezt hozza. Én meg ha kérik, itt helyben elküldöm őket a kurva anyjukba” - mondta  Velvetnek a Csillag születik belülről bomlasztó ítésze, aki rossz véleménnyel van az egészről, igaz, nem tudja, kik a jelöltek. Bár díjat adott át, és ő volt az ember, akit egy méteren belül a legtöbben leszólítottak közös képért, esetleg egy igenlő pacsiért, még mindig nem celeb. Olyannyira, hogy az autogramvadász lányokat is szétosztotta, és a neki nyújtott papírjukat odaadta valaki másnak. “Ez az újraelosztás. Az legyen a legnagyobb köcsögséged 38 évesen, hogy elvettél egy papírt, amin rajta volt SP, Fluor vagy Tóth Gabi autogramja, és odaadtad valaki másnak. Ilyen a sors.” A bocsánatot soha nem kérő Puzsér a díjátadáson is parádézott, mielőtt átadta a gömböt, jól lehordta mindennek a győzteseket. Szerencsére ez sem akadályozta meg Tóth Gabit, hogy könnyek közt áradázzon egyet, hozzátéve, hogy valaki akkor mondhatja, hogy tehetségtelen, ha azon a színpadon énekelhet.

Bár versenyben volt, mégsem Puzsér szerepvállalása volt a Comet legmegdöbbentőbb momentuma, hanem a díjat végül nem kapó Tolvai Renáta ruhája, aminek a felső része gyakorlatilag a melleire rakott gyöngyökből állt. Mivel nem akartunk pálcát törni, nagyon megörültünk Herczeg Zoltánnak, akitől gyors szakmai véleményt is kaptunk, miután megtudta, hogy Tolvai nem Szabó Zsófi. “Ilyen ruhát csak az vegyen fel, akinek az alakja megengedi. Csak a kivetítőn láttam, ott nem volt teljesen meggyőző, hogy olyan alakú, amilyen. Az, hogy bevállalta ezt a viseletet, az már jó pont, de nekem kicsit ducinak tűnt benne. Amikor látták, felhördült a tömeg, ezt mindenki döntse el, hogy minek köszönhető. Amúgy nem az számít, hogy ki hogy néz ki, hanem hogy ki mennyire jó fej” - finomkodott a divattervező.

Közben ment a show is szerencsére, néha még lángcsóvákat is láthattunk, és persze elnyomta a nagyjából két dalból álló performanszát Pixie Lott, akit valószínűleg presztízsből hívtak meg, mert jól láthatóan sokkal kevesebb embert mozgatott meg, mint SP kaján mosolya. A kötelező díjátadás után elkezdődött a Comet igazi lényege, a rosszul álcázott ügyfélparty, amin minden fellelhető celeb kihasználta az ingyen italt. Ennek köszönhetően találkoztunk oda a legkevésbé sem illő arcokkal is, például Fish! Krisztiánnal, aki ugyebár a Fish! zenekar frontembere, és az undergroundból örül ennek az egésznek. “34 éves vagyok, van egy alulról építkező zenekarom, és az, hogy a a VIVA játssza azt a klipünket, ami arról szól, hogy azok az emberek, akik itt vannak, kapják be a faszunkat, már tök jó. Az, hogy meghívást kaptunk ide, mint félceleb gyökerek, nem segít, mert nem hallgatnak minket többen. Én sehogy sem vagyok celeb, az utcában, ahol élek, senki nem ismer meg, mert csak öregasszonyok vannak” - mondta az énekes/gitáros, aki akkor kérte az első gintonicot, amikor Tóth Gabi elkezdett sírni.

Az after egyébként épp olyan volt, amilyen egy átlagos helyi celebparti: ismét volt egy feltűnően részeg figura, aki a férfi vécében is a falat támasztó Karsai Zita lett. Karsai egyébként nem csak ott támaszkodott, hanem a dohányzásra kijelölt parkoló hátsó részén is, pedig ott az esetek többségében csak csókolóztak az ittas szerelmesek. Természetesen játszott egy DJ is, aki  persze felrakott pár Prodigy-dalt is, erre pedig legalább akkora tombolás alakult ki, mint Pixie Lott pár percére.