Charlie Sheen alig egy évvel azután, hogy bejelentette, újrakezdi karrierjét most azt jelentette be, hogy néhány éven belül befejezi. A Ki nevel a végén? című filmből készült sorozatban kapott főszerepet, de azt mondja, ez lesz az utolsó szerepe.

A Két pasi meg egy kicsi, és néhány jól sikerült vígjáték sztárja, Charlie Sheen bő egy éve jelentette be, hogy húszévnyi drogozás és balhék után újjáépíti a karrierjét, mindent elölről kezd.

Sheent tavaly rúgták ki a Két pasi meg egy kicsiből sorozatos balhéi miatt. A színész akkor a szokásosnál is jobban elszállt, kokainhegyeket meg bentlakásos kurvákat emlegettek a házában járók , a színész pedig nagyon meredeken nyilatkozott minden témában, és élvezte a mindent túlélő drogos őrült szerepét.

Egy idő után viszont ráunt a dologra, és próbálta újrakezdeni az elmúlt húsz évet. A Két pasi meg egy kicsi után az első szerep egy epizódszerep volt a Terhes társaság című filmben, amiben a Két pasi meg egy kicsiből megismert figuráját, Charlie Harpert alakította. A következő, komolyabb szerepet az Anger Management című sorozatban kapta, ami a 2003-as Ki nevel a végén? tévés változata lesz, és június végén kezdik majd vetíteni az USA-ban.

A sorozat Charlie Goodsonról, egy kiöregedett, dühkitöréseit kontrollálni képtelen sportolóról szól, akiből aztán egy nem ortodox pszichoterapeuta lesz. A sorozatról többet nem tudni, de az biztos, hogy Charlie Sheen azzal, hogy ebben a sorozatban is egy Charlie nevű fickót alakít, lassan tíz éve szerepel a saját keresztnevén a tévében.

A sorozatot az FX csatorna rendelte meg, egyelőre összesen tíz részt, ami Sheen legutóbbi nyilatkozata alapján azt jelenti, hogy a színész karrierje akár néhány hónapon belül véget érhet. Sheen ugyanis visszavonulását tervezi.

“Csodás életem lett a tévézésnek köszönhetően, tudod? De egy idő után belefáradsz, hogy valaki más ruháját vedd fel, valaki más mondatait mondd ki, és hogy valaki más helyén dolgozz” - mondta Sheen a New York Timesnak.

Sheen nem túl idős, csak 47 éves, de úgy látszik, neki ennyi elég volt a filmiparból, az Anger Maangement sorozat lesz a hattyúdala. Más kérdés, hogy egyelőre senki sem tudja, hogy milyen hosszú lesz ez a hattyúdal, mert ha a sorozat bukik, akkor a már említett tíz próbarész után elkaszálják. Ha viszont sikeres lesz, akkor a szerződések értelmében, az FX további 90 részt, vagyis nagyjából négy évadot rendel be a vígjátékból, vagyis Sheen még jó pár évig a képernyőn marad.

Arról nem sokat tudni, hogy mit tervez a színészkedés utánra. Eddigi rövid nyilatkozata alapján nem úgy tűnt, mint aki meg akarná lovagolni, hogy tavaly az internet egyik legnépszerűbb figurája lett Chuck Norris után. Hihetetlen rajongótábort alakított ki néhány nap alatt.

“Amikor végzek a szakmában, akkor csak meccsekre járok majd, meg vidámparkokba. És amikor ennek vége lesz, akkor készen leszek. Ez a hattyúdalom. Sokkal több van a világban annál, mint hogy elhitessünk emberekkel dolgokat” - mondta Sheen a Timesnak.