Nicole Kidman harminchárom évesen elvált Tom Cruise-tól, azóta szárnyal karrierje, és magánélete is boldoggá teszi. Katie Holmesnak van kit követnie.

Katie Holmes nagy előd, Nicole Kidman példáját (is) követte azzal, hogy 33 évesen szakított a most 50 éves férjével, Tom Cruise-zal. (Meglepődtek? Vannak, akik nem.) Bár a válóper valószínűleg hosszúra fog nyúlni, az biztos, hogy az immár gyűrűtlenül mutatkozó színésznő visz magával néhány dolgot a házasságából, aminek hosszú távon is örülni fog.

Szép és jó

A legfontosabb nyilván a közös gyerekük, Suri, akit reményei szerint Cruise nélkül nevelhet a jövőben. Másrészt sztárszínész feleségeként kialakított egy elit ismeretségi kört, és hacsak Holmes titokban nem egy szociopata, ezt nem fogja elveszíteni a válás után sem.

A celebpajtiknak egyébként sokat köszönhet: férje révén ismerte meg például Victoria Beckhamet, aki megtanította öltözködni (Aztán összekaptak, részben a szcientológia miatt. Talán most kibékülnek.). A színésznő ugyanis egy bájos barna nő, de 2005 előtt elég sokszor jelent meg tramplisan, valahogy nem talált egy normális stylistot sem.

Házasságuk évei alatt színházban is kipróbálhatta magát, és számos reklámfelkérést kapott, 2008-ban pedig Jeanne Yang stylisttal saját divatmárkát alapított. Előtte sem volt csóró – gazdag és befolyásos szülők gyereke –, de vagyona mára végképp hatalmasra nőtt, így anyagi érdeke egyáltalán nem fűződik a váláshoz. (A TMZ szerint egyébként is kötöttek házassági szerződést.)

Kidmannek bejött

Tom Cruise előző felesége, Nicole Kidman 2001 augusztusában vált el a férfitől. Szeptemberben már a Moulin Rouge premierjein mosolygott, a film elképesztő közönségsiker volt. Ezután jött a Más világ, ezt a filmet is szerették. Mindkettőért rengeteg díjra jelölték, egy részüket meg is kapta. És ezek még csak a rögtön ezután jött bemutatók, pedig a válás óta a karrierje gyönyörű: eljátszotta Virginia Woolfot Az órákban, szerepelt Lars von Trier Dogville-jében, Anthony Hopkinsszal a Szégyenfoltban, és számos egyéb sikeres filmben (itt a teljes lista). 2004-ben a Chanel No. 5 arca lett, egy háromperces reklámfilmmel 12 millió dollárt keresve, amely a legjobb percdíjú színésszé tette. 2007-ben a Nintendo kérte fel népszerűsítésre.

A karrier mellett a magánélete is szépen alakult: randizgatott Lenny Kravitzcel, Robbie Williamsszel, 2005-ben pedig megismerkedett Keith Urban countryzenésszel. 2006-ban összeházasodtak, két évvel később megszületett első lányuk, Sunday Rose Kidman Urban. 2010-ben jött világra második gyerekük, Faith Margaret Kidman Urban.