A celebjeink gyakran hiszik el, hogy azért, mert jól mutatnak a tévében, máris tutira bejön minden üzlet, amibe belevágnak. Általában nem túl nagy képzelőerővel éttermet nyitnak, de van itt pókerklub és pálinkafőzde is.

Gundel Takács Gábor és Szily Nóra

Gundel Takács Gábort és Szily Nórát is átverték szerintük, de a tény az, hogy a Fővárosi Munkaügyi Bíróság és a Budaörsi Városi Bíróság is végrehajtást rendelt el az öt éve létező éttermükre. “Az első egy munkaügyi per volt. Fegyelmivel kellett volna elbocsájtani egy alkalmazottat, de jófejek akartunk lenni, ezért simán felmondtunk. Ebben viszont csináltunk egy jogi hibát és ez alapján pert nyert a bíróságon. A másik ügy a cég egy korábbi könyvelőjének a keresete, akit mi nem is ismertünk, még az előző tulajdonosok álltak vele viszonyban. Itt nem volt per, csak fizetési meghagyás, de a cégnek nincs miből fizetnie, hisz veszteséggel szálltunk ki az üzletből. Az intézettel pereskedhettünk volna, hisz például elhallgatták, hogy rossz az étteremben a fűtés, de inkább hagytuk az egészet" – mondta a hátteret Gundel Takács Gábor.

Kozsó

Kozsó nem osztotta meg a világgal, pontosan milyen gondja keletkezett, az is lehet, hogy csak a teaháza fogja megszívni azt, hogy az általa futtatott Teasire Hugnary Kft. épp oda van bejelentve, de annyi biztos, hogy a cég ellen jelenleg három végrehajtás fut, ami elvileg azt is jelentheti, hogy kirámolhatják a berendezést is. Nagyon nem lennénk a szomorú szamuráj helyében, amikor felszámolják a béke kis szigetét.

Rékasi Károly

A Barátok közt Bartha Zsoltja nem csak végrehajtásokat tud felmutatni, ő konkrét milliókat bukott bele abba, hogy azt hitte, jó ötlet lesz belevágni a pálinkabizniszbe 2009-ben. Azóta beismerte, hogy tévedett, és miután a Rex pálinkafőzde az első évben 7,7. a másodikban pedig 13,5 millió mínuszt termelt, inkább feladta a minőségi részegedésről szövögetett álmait, és kiszállt az üzletből. “Nem volt túl szerencsés konstrukció, hogy négy tulajdonos álláspontját kellett közös nevezőre hozni. Akinek volt már üzleti vállalkozása, az tudja, hogy mit jelent ez. A legsikeresebb vállalkozásom azonban megmaradt: a családom” –  magyarázkodott Rékasi.

Korda György

Az ország pókerének arca is tagja volt az All-In Póker és Kártya Club Kft-nek, amit már 2010-ben megszálltak egyszer a rendőrök tiltott szerencsejáték szervezésének gyanúja miatt. A cég 2011 júliusa óta csak durva adósságokat tud felmutatni, azóta már el is indult a végrehajtás. “Nagyon sajnálom, hogy ide jutottunk. “A törvényhozóknak meg kellene érteniük, hogy ez sport, nem pedig szerencsejáték. Ha pedig valakinek van kételye ezzel kapcsolatban, akkor arra kérném, játsszon száz versenyt a világ 500 legjobb játékosával” – mondta Korda, aki semmit nem tervez tenni az ügyben , mert tőle nem akar pénzt senki még, a cégnek pedig szerinte semmilyen bevétele nem volt, tehát nem is tudnak miből levonni.

VV Laci

Laci mostanában politikusként próbálkozik érvényesülni, még ismeretlen sikerrel, de azt talán nem nagy vállalás kijelenteni, hogy a vendéglátásnál csak nagyobb sikereket érhet el a negyedik Való Világ korábbi játékosa. Tavaly nyáron az ÁNTSZ záratta be a helyet egy időre, ami nyilván nem tett jót anyagilag, később azon is bebukott, hogy a Szigeten bérelt helységet, de mostanra feladta a dolgot. "Soha többé nem vágok bele a vendéglátásba, ez egyszerűen nem nekem való. Magyarországon nincs pénzük az embereknek ilyesmire; a fővárosban még talán, de vidéken halálra ítélt egy étterem. Egy ideig próbálkoztam, de eljött az a pont, amikor be kellett látnom, hogy ha tovább csinálom, csak még nagyobbat bukom, úgyhogy inkább visszaadtam a tulajdonosának a helyet. Persze így is nyolcmillió forintom bánja, amit most próbálok törleszteni" – sorolta az okokat Laci.