Tinilányok millióinak álompárja volt a Kristen Stewart-Robert Pattinson duó, a lány azonban félrelépett a filmrendezővel. De ki az a Rupert Sanders? És hogyan reagálnak a rajongók?

Robert Pattinson és Kristen Stewart nem egy akármilyen hollywoodi celebpár. A Twilight (Alkonyat)-regénysorozat már tinikedvenc bestseller volt, amikor filmre vitték, több felvonásban, és mindegyikben ők alakították a főszerepet. És ahogy a mesékben lenni szokott, a két színész jó alaposan egymásba gabalyodott, összeköltöztek, volt nagy öröm.

A US Weekly az említett összeköltözés után nem sokkal jött ki a hírrel, hogy Stewart félrelépett. A dolgot tagadni sem lehetett, részletes fotódokumentáció született a nő és partnere, Rupert Sanders ölelkezéséről, illetve arról, ahogy a rendező a színésznő testét csókolgatja a kocsiban. De ki ez a Rupert Sanders, aki Robert Pattinson és milliónyi tizenéves lány álmát zúzta össze?

Rendező

A 41 éves rendező első nagyjátékfilmje a Hófehér és a vadász, ennek forgatásán ismerte meg a nála 19 évvel fiatalabb Stewartot. Korábban, mint a Buzzfeed írja, reklámokat rendezett, többek között a Nike, Adidas, Xbox és a Guinness megrendelésére. A Guardian értesülései szerint a brit Sanders azután próbált szerencsét az Egyesült Államokban, hogy már számos forgatókönyvet elolvasott, így voltak elképzelései arról, mit szeretne csinálni, és melyik írókkal kell ehhez együttműködnie. Együttműködésbe kezdett Joe Roth producerrel, csináltak egy háromperces trailert, és győztek, meglett a film. Eddig úgy volt, folytatása is lesz.

 
Sanders és felesége, Liberty Ross

Férj, apa

Sanders hét éve nős, felesége Liberty Ross. Két gyerekük van, egy fiú, egy lány. A Guardian szerint egy közös barátjuk révén ismerkedtek meg. „Egy buliban voltam, és egyszercsak bejött a szobába ez a gyönyörű lány. Egyszerűen tudtam, hogy feleségül fogom venni. Eltartott egy ideig. Hét évig nem kértem meg a kezét, mert azt éreztem, túl fiatal, és visszautasít, ha még nem élte ki magát. De jól volt ez így, mert én reklámokat készítettem, ő meg modellkedett, úgyhogy elég szabadon éltünk együtt – nem szexuális értelemben, nem swingeltünk, és egyikünk sem próbálkozott mással... remélem! –, mindketten éltük az életünket, aztán összejöttünk. Ez életben tartotta a tüzet."

Ross – Atticus Ross zeneszerző húga – egyébként színésznőként is kipróbálta magát, például pont a Hófehér és a vadászban. Amelyben Kristen Stewart anyját alakította.

 
Balszélen Ross, jobbról a második Kristen Stewart, a Hófehér és a vadász bemutatóján

A fiatal színésznő szereplése egy percig sem volt kérdéses. A rendező úgy nyilatkozott róla: „ő volt az első számú jelöltem. Szerintem nincs nála jobb Hófehérke. Csodás." Mostanában módja volt egy újabb nyilatkozattételre is: „teljesen megzavarodtam a fájdalomtól, amit a családomnak okoztam. Mindenem a gyönyörű feleségem, és földre szállt angyal gyerekeim. Teljes szívemből szeretem őket. Imádkozom, hogy ezen együtt legyünk túl."

A People magazin szerint a botrány kirobbanása előtt nem sokkal felesége – az azóta törölt Twitterén – azt írta, „néha a rossz dolgok szétesnek, hogy jobb dolgok szülessenek helyettük."

És a gyerekek

A Twilight-rajongók élete és érzései romokban. Százával videoblogolnak a YouTube-on arról, mennyire váratlanul érte őket a dolog, egyszersmind mennyire felháborító. A Sun például az alábbi videón is látható Nutty Madam nével tevékenykedő lányta hívta fel a figyelmet, aki konkrét kérdést tesz fel: Kristen, hogy tehetted ezt?! Igaz, a videóban aztán többször is leszögezi, ez nem a világ, csak a történet szereplőinek dolga. Ő a maga részéről sír. Ha együttéreznek vele, sírjanak önök is.