Hogy ne csak a nők legyenek mindig a középpontban, ha táncról van szó, összegyűjtöttük azokat a színészeket, akik az elmúlt időben bebizonyították tehetségüket és profizmusukat egy-egy filmjelenetben. Önnek John Travolta vagy Patrick Swayze jön be jobban? Esetleg a kevésbé vehemens Al Pacino tangója a nyerő? Öt pontot adjon kedvencének!

Al Pacino

Az 1992-es Egy asszony illata című filmben Al Pacino egy vak alezredest alakít, aki végre élvezni akarja az életet jó éttermek, Ferrarik, luxuslakosztály, nők és tangó mellett. Alakításáért megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat, Gabriella Anwarral történő tangójával pedig ismételten beírta magát a filmtörténelembe.

Antonio Banderas

Az 51 éves színész a 2006-os Vezet a ritmus című zenés drámában villantotta meg a vásznon tánctudását. Tehetsége ekkorra már köztudott volt, Banderas ugyanis évekkel korábban a Broadwayn egyszerre énekelt és táncolt a Nine című musicalben. Az alábbi filmben díjnyertes táncoktatót alakít, akinek feltett szándéka, hogy New York egyik legkeményebb iskolájának gettótöltelékeit megtanítsa szalontáncolni.

Channing Tatum

A 32 éves színész ugyan sport ösztöndíjjal jutott be a glenvillei állami főiskolára, otthagyta azt, és inkább táncosként dolgozott. Legelőször Ricki Martin egyik klipjében mutatkozott be, később pedig hip-hop táncosként tűnt fel a 2006-os Step up című filmben. Egy közmunkára ítélt fiatalkorút játszik, akinek mozgására felfigyel egy táncos lány.

Diego Luna

2004-ben Guy Ferland előállt a Dirty Dancing folytatásával, és ebben a produkcióban az érett Patrick Swayze helyett a kamasznak tűnő főszereplőt, az 1979-es születésű Diego Lunát kapták a nézők. A történet Havannában játszódik, ahol a kubai fiú egy amerikai lányt tanít meg a salsára.

John Travolta

Az 58 éves színés egyből tánctudásával vette le a nézőket a lábairól, amikor 1977-ben debütált a filmvásznon a Szombat esti lázzal. A bemutatkozás annyira jól sikerült, hogy Oscar-díjra is jelölték, és további zenés filmeket forgattak vele. John Travolta táncos produkciói közé tartozik például a Grease, ami minden idők egyik legsikeresebb musicale lett, csípőriszálását pedig még a Ponyvaregény című krimiből sem hagyták ki.

Patrick Swayze

A 2009-ben, 57 évesen elhunyt színész beleszületett a táncba, anyja ugyanis koreográfus, táncos és tántanár volt. Swayze így már általános iskolában is balettelőadásokban produkált, majd 1972-ben New Yorkba ment, hogy táncművészeti képzését a Harkness Ballet és a Joffrey balettiskolákban fejezze be. A színészt a Dirty Gancing című film tette ismerté 1987-ben, ám ezzel be is skatulyázták, mint olyan színészt, aki a testével ér el sikereket.

Richard Gere

Richard Gere 2004-ben pörgette meg a táncparketten Jennifer Lopezt a Hölgyválasz című filmben. A történet szerint Gere egy családapát alakít, aki úgy érzi, valami hiányzik az életéből. Egy táncosnő hatására végül beiratkozik egy tánciskola kezdő csoportjába és újra úgy érzi, hogy van miért élnie.

Tobey Maguire

Tobey Maguire a Pókember harmadik epizódjában perdül tánca, amikor is karaktere, Peter Parker a fekete szimbióta hatására mindenfelé ugrálni kezd, majd ebbe bevonja új csaját is - a régi szeme láttára.