Ha nem lenne önkontrollja, szabadon ihatna és bulizhatna Jakabos Zsuzsa, de ő nem kockáztatja az úszósikereket. A londoni olimpia legszexibbjének tartott sportoló első párkapcsolatát tapossa, ráadásul az egyik csapattársával jár. Az úszás mellett főiskolára jár, szeret vízparton üdülni, és jókat derül, amikor a savanyúság csomagolásáról az arcmása néz vissza rá.

"Egy párkapcsolatom volt eddig, a mostani" – felelte a Velvet kérdésére a balatonfüredi promóciós vitorlázás előtt Jakabos Zsuzsa úszónő, akinek fiúja hozzá hasonlóan úszó, így könnyebben tudnak időt szakítani egymásra, pláne, hogy klubtársak. A körülötte kialakult, külsőségeken alapuló felhajtás nem zavarja a pasiját, ahogyan valószínűleg a modellkedés sem, habár Jakabos ezt inkább hobbiként kezeli. A dobogó legalsó fokáról négy hellyel lecsúszott úszónőt az amerikai COED magazin a legszexibb olimpikonnak választotta, ami ugyan jólesett neki, de kicsit zavarta, hogy az eredményei helyett a testével foglalkoztak. Pedig annyi minden van még benne, például főiskolára is jár.

Azért mi is csak visszatérünk a modellkedésre, ami ugyan csak hobbi, nagyon szereti, de az mindig a felkészüléstől függ, hogy el tudja-e vállalni a felkéréseket, a nehéz edzések idején például általában nem tudja beilleszteni az életébe. Az első fotózása és a portfoliója egy ismerőse révén készült el, aztán később újságok is felkérték, hogy szerepeljen náluk, aztán valahogy az egyik vegyesbolt reklámarca is ő lett. Persze a barátai már betalálták ezzel: "Pont tegnap hoztak haza egy vegyes savanyúságot. Egyik barátom meglátta, és úgy gondolta, hogy azt most ő hazahozza" - mesélte. Habár kap munkákat, egyelőre nem tervez profibb modellkedést, az úszásra akar koncentrálni, a 2016-os riói olimpia is a céljai közt szerepel.

Csak addig, amíg van hova fejlődni

A 23 éves úszónő elmondta, addig akar az úszással foglalkozni profi módon, amíg érzi, tud hova fejlődni, és szereti is ezt csinálni. Napi hatórányi edzés mellett ez elengedhetetlen. Hozzátette: "Magyarországon szinte már az idősebbek közé tartozom, de külföldön többen vannak, akik 30 évesen is úsznak". A londoni olimpián elért eredményével persze nem elégedett, szeretett volna jobb időeredményt elérni. Az is kiderült, nem álszerény, mert azt mondta: "Viszont úgy gondolom, a világ hetedik legjobbja vagyok."

"Nagy versenyeken én is szoktam a versenyszám előtt hallgatni zenét. Én azért szeretem, mert kicsit kevésbé izgulok tőle" – mondta arról a divatról, hogy az úszók fülhallgatókkal vonulnak be a versenyre. Jakabost megnyugtatja és feldobja a zene, de sajnos hiába kértük, árulja el, mi a kedvence, kötötte az ebet a karóhoz, és csak annyit mondott: mindig más. Hát, köszönjük.

Főiskolára jár, és csak hétvégén bulizik

Mint említettük, Jakabos az edzések mellett a Wekerle Sándor Főiskolára jár, emberi erőforrás szakot hallgat levelező tagozaton. "A felénél tartok, ez a félév kicsit kimaradt, nem jutottam előrébb az olimpia miatt" – magyarázkodott az úszó, aki így is be akarja fejezni a tanulmányait. Akadnak dolgok azonban, amikről teljesen le kell mondania – például nem síelhet, mert balesetveszélyes, ráadásul túl sok időt venne el –, habár az edzője így 23 éves korában már nem mondja meg, hogy mit csinálhat és mit nem.

Az önkontrollja mindenesetre jól működik. "Évközben nem szoktam járni buliba, inkább pihenek hétvégente" – magyarázta Jakabos, akinek a piálását sem korlátozzák. "Felnőttek vagyunk, és az én döntésem, hogy mit csinálok" – tette hozzá. Az úszónő szeptember elejéig pihenhet, onnantól kezdődik újra a medencei robot. Azt mondja, jobb is így. "Addig én sem szeretnék belevágni, amíg ki nem pihentem magam teljes mértékben mentálisan, mert az fárasztó tud lenni, ha úgy kezdem el, hogy érzem, még nem kívánom". Szabadidejében inkább pihen, mint sportol, nyaraláskor meg főként avízpartot választja, nahát.