Az amerikai étteremlánc a magyar helyszínen sem kertelt, óriásdekoltázsokkal, kedves lányokkal egészítette ki a csirkeszárnyakat. VV Attilán kívül mindenki nagyszerűnek tartja a helyet, ahova már családi programokat is szerveznek.

A Hooters budapesti éttermének megnyitása paradigmaváltó esemény az amerikai dolgok rajongóinak. Sőt, nem is csak nekik, hiszen ki ne akarna olyan helyen csirkeszárnyakat zabálni, ahol a híresen paraszt magyar vendéglős szokások helyett a lányoknak elő is van írva, hogy kedvesek legyenek a vendégekkel? Nyilván tudja az összes odalátogató férfi, hogy a véletlenül mindig szép mellbőséggel megáldott lányok nem a két szép szemükért mosolyognak, de akkor is jobb érzés úgy enni, hogy a vendégben fel sem merül, hogy a vendéglátói szükséges rosszként tekintenek rá.

Minden vidám

A legnagyobb kérdés az, hogy mennyire sikerülhet a Hooters egyszerűen átérezhető férficentrikus életérzését átültetni a Hajógyárikkal terhelt magyar valóságba. Elsőre remek ötletnek tűnik a budapesti helyszín, hiszen errefelé egyáltalán nem tűnik merésznek a feszülős formaruha, mivel szabadon választott pronyóbb diszkóban elő lehet keríteni picsásabban öltözött lányokat. Az alapvető különbség az, hogy a Hootersbe sikerült olyan lányokat összeválogatni, akikről el lehet hinni, hogy civilként is kedvesek, ahogy például Dorina is boldogan mondta el, miért jó itt dolgozni: “A barátom mondta, hogy jelentkezzek ide. Ez egy vidám munkahely, vidám lányokkal és vendégekkel. Persze voltak vélemények, akik szerint nem kéne itt dolgoznom. Aki járt már itt, az tudja, hogy milyen, aki nem, az pedig azt mond, amit akar” – nyilatkozta a Hooters-lány, aki a az étterem sport részének is örült, mivel korábban kézilabdázott és focizott is.

Push-up mindenhol

A szombati VIP bulin valószínűleg a teljes személyzet ott volt, hogy kiszolgálja az ingyen étel és ital hírére elég jó mozgósítható celebtársadalmat, akik amúgy is mind ki akarták már próbálni a Hooters életérzést. Az ember azt hinné, hogy ilyenkor jól odacsap mindenki a világnak és össze-vissza flörtöl, ehhez képest Ganxsta Zolee a lányával érkezett, de például a dekoltázst tekintve akár a személyzetbe is beillő Kiszel Tünde sem hagyta otthon Donatellát, az Animal Cannibals tagjai pedig korán tértek haza mindenféle családi kötelességek miatt. Ettől még persze elégedettek voltak: “Nagyon örülünk, hogy végre van Hooters Budapesten is. Kíváncsi voltam, hogy meg tudnak-e felelni a magyar lányok az elvárásoknak, és hát meg. Bár azt látom, hogy a nagymellű lányoknak is beleerőltették a pushupot a pólójukba. A Hooters beszippant” – mondta a Velvetnek a szakmai véleményt Ricsipí. Ganxsta Zolee eközben arról panaszkodott, hogy nem az általa favorizált rögbimeccset közvetítik, de szerencsére gyorsan elfelejtette a dolgot, amikor elé kerültek a hagymakarikái.

A nők elvonják a figyelmet

Nem mindenki volt ilyen remek véleménnyel a helyről, az ötödik Való Világban parádézó VV Gergő és a győztes Attila nagyot vitázott az egészről, Gergő szerint szakmailag csodás az egész, Attila viszont fanyalgott egy jót: “Olyan, mint egy snassz gyorsétterem. Nem a személyzetet néztük, hanem a székeket. A nem túl büszke múltamból tudom mondani, hogy azokon a helyeken, ahova a lányokért megyünk a szolgáltatás bizonyos szempontból bővebb szokott lenni. Ott nem csak hamburgertől túlzabálva nézed a melleket. Engem megzavar, hogy a nők elvonják a figyelmemet. Öreg vagyok ahhoz, hogy kajálás után szexeljek. Ráadásul bejössz a csajok miatt, de minek? Ha a csajokhoz nem nyúlhatsz, adják a hamburgert is plexidobozba, hogy csak nézni lehessen” – mondta az épp egykori spanjával viaskodó Attila.

A sportolóink imádják

Szerencsére a többség elégedett volt a Hooters nyújtotta élményekkel, két olimpiai aranyérmes sportolónk, Kásás Tamás és Kovács Kokó István például jól láthatóan remekül szórakozott: “Bármerre jártam a világban, a Hootersben mindig hasonló kép fogadott. Volt szerencsém vendégeskedni Jacksonville-ben az első Hootersben, ami tényleg egy lepukkant kocsma, ez pedig egy hiperszuper modern hely. A lányok persze mindenhol szépek, de itt talán tovább is  növelték a minőséget” - adott hangot elégedettségének Kokó. Kásás szintén hasonlóképp érzett: “Amikor bejöttünk a barátaimmal, csak kapkodtuk a fejünket, egyik lány csinosabb, mint a másik. Persze itt könnyű kiválasztani, mert nagyon szép lányaink vannak. Én annyira nem vagyok az amerikai kaja híve, de itt a körítés annyira jó, hogy feledteti ezt” – mondta Kásás, aki el is tervezte, hogy civilben is ide látogat meccset nézni, Kokó pedig már tovább is haladt, és meg is beszélte a tulajdonossal, hogy hétfőn a fiait is megeteti.

Barátkozás

Kíváncsiak voltunk, mit szólnak ehhez az egészhez a vad macsózástól távol álló nők is, és szerencsére találkoztunk is Voksán Virággal, akinek ez volt az első Hootersezése: “Korábban már hallottam róla, hogy itt extrakedvesek a lányok, figyelem is, hogy meg van nekik mondva, hogy barátkozzanak. Szerintem ez fejlődés Magyarországon, hogy a személyzet kedves és mosolyog” – mondta Voksán, akinek bár minden adottsága megvan hozzá, hogy Hooters-dolgozó lehessen, mégsem vállalná: “Ez inkább hostess munka, én pedig mindig inkább önmegvalósító voltam. Nem tudnám elképzelni, de ez egy nagyon jó dolog.”

Ahogy vadult a buli, úgy szállingóztak el a celebek, átadva a terepet a kevésbé híres médiamunkásoknak, hogy bemutathassák, ki tud a legkínosabban bókolni a lányoknak. Mindenesetre elsőre úgy tűnik, VV Attila tévedett, és a Hootersnek sikerülhet megvalósítani az eredeti elképzeléseket. Bár az elején biztosan okoz némi szégyenérzetet, amiért ennyire nyíltan vállalhatjuk a dekoltázsok iránti olthatatlan vágyunkat, de aztán az elfogyasztott italokkal egyenes arányosságban adja át magát mindenki az egyszerű szórakozásnak, a végén pedig kiderül, hogy lehet itt okoskodni a menő budapesti romkocsmákról és tartalmas beszélgetésekről, végül is az a legjobb, ha nagy mellű lányok hozzák ki a sört, miközben meccs megy a tévében.