Ha jön az ősz, az mindig új showműsorok és tévés produkciók armadáját hozza, ez most se lesz másképp. A Velvet idén azonban segít eligazodni a nagyobb műsorok között. Jelölje be, melyik tulajdonság jellemző önre, és megmutatjuk, melyik show-ra érdemes majd kapcsolnia a borongós őszi estéken!

Vége van a nyárnak, mindenki hazaáramlik a Balatonról, új ceruzaelemet rak a távirányítóba, és kezdődhet a jövő nyárig tartó tévézés. Erre gyúrnak a nagyobb hazai csatornák is, és több új műsortervet is bedobnak szeptembertől a mélyvízbe. Feltűnően tarol az RTL, amely új csatornát is indít és új műsorokat, vagy bevált régi műsorok új évadjait adja le. A TV2 elég szerényen nyomja, de a Viasat sem készül az Éden Hotelhez fogható dobásokkal.

Töltse ki az alábbi tesztet, hogy kiderüljön, az ön személyisége alapján melyik műsor az, amit specifikusan önnek készítettek, és amiért megéri majd meredni a képcsőre! Csak annyit kell tennie, hogy a legördülő menükből kiválasztja az önre legjellemzőbb, majd második legjellemzőbb tulajdonságot, és a "Mutasd" gombra kattint. Ha ezzel kész van, egyből az önhöz passzoló műsor adatlapja jelenik meg színes háttérrel. Feljebb és lejjebb görgetve megtalálja a többi új műsor rövid ismertetőit is abc-sorrendben.

Fátylat rá (Viasat 3)

Indulás: szeptember 2.
Műsortípus: vetélkedő
Műsorvezető(k): Horváth Éva és Müller Attila
Szereplők: adásonként két házasulandó pár
Koncepció: minden adásban két pár küzd meg azért, hogy a közös esküvőjük körülményei olyanok legyenek, mint amilyenek az ő álmaikban szerepelnek. A csatorna igyekezett teljesen különböző párokat egymásnak ugrasztani. A cél, hogy legalább öt pontban megállapodjanak a párok az eküvő részleteiben. Aki több pontban veri át az akaratát, az nyer.

Házasodna a gazda (RTL Klub)

Indulás: már június 29-én elkezdték bemutatni a gazdákat, ezután kezdhettek az arajelöltek jelentkezni
Műsortípus: valóságshow
Műsorvezető(k): Lilu
Szereplők: összesen nyolc gazda, akik közül Szilveszter, András, Bence és Tomi kapnak nagyobb nyilvánosságot. Mindegyikőjükért három-három nő fog versenyezni.
Koncepció: a műsor a gazdák tanyáin játszódik majd. A jelentkező (csak városi!) nők levelei alapján a gazdák választanak hármat, akik hozzájuk költöznek. Egymással nem konkurálnak, külön szálakon fut majd a cselekmény. A műsor folyamán kiválasztják a legszimpatikusabb nőt a háromból, majd a csatorna az együttélést is bemutatja, működik-e a tanyakémia. Nyeremény nincs.

I love Gjoni (RTL II)

Indulás: egyelőre nem tudni (a csatorna október 1-én indul)
Műsortípus: valóságshow
Műsorvezető(k): egyelőre nem tudni
Szereplők: Delhusa Gjoni énekes és a kegyeiért versengő nők
Koncepció: a Benkő feleséget keres show mintájára forgatták még 2010-ben, aztán mégis konzervbe került a műsor. Az újonnan induló RTL II-n adják le, ahogy több nő verseng több érdekes randin azért, hogy végül ő nyerje el az énekes szívét.

Nyered, ha mered (Viasat 3)

Indulás: szeptember 10.
Műsortípus: vetélkedő
Műsorvezető(k): Kovács Áron
Szereplők: minden adásban egy jelentkező az ország bármely pontjáról
Koncepció: a játékosok saját otthonukban fogadják a stábot, és Kovács Áron ott tesz fel nekik kvízkérdéseket. A játákosok felajánlják berendezési tárgyaikat (pl. hűtőjüket, tévéjüket), amiket el is veszíthetnek, de újat is nyerhetnek helyettük.

Szombat esti láz 4. (RTL II)

Indulás: egyelőre nem tudni (a csatorna október 1-én indul)
Műsortípus: táncos showműsor
Műsorvezető(k): Oroszlán Szonja és Csonka András
Szereplők: egyelőre nem tudni
Koncepció: nyolc celebből és nyolc profi táncosból összeállt párok vetélkednek a végső győzelemért. A négyfős zsűri értékeli a produkciókat, illetve a közönség is szavazhat sms-ben. Adásról adásra kiesik egy páros, így a fináléban két duó táncolhat a győzelemért.

The Voice (TV2)

Indulás: egyelőre nem tudni
Műsortípus: tehetségkutató
Műsorvezető(k): Szabó Kimmel Tamás (illetve Bányai Miklós, az interneten futó párhuzamos műsor ún. V Riportere).
Szereplők: a négyfős zsűri (azaz a Mesterek): Somló Tamás, Mező Misi, Malek Andrea és Caramel, és az énekesek
Koncepció: a Voice-ba akár internetes video feltöltésével is be lehet kerülni, majd a Mesterek élőben is meghallgatják a továbbjutott versenyzőket. A műsor különlegessége, hogy a zsűri háttal ül eleinte az énekeseknek, így csak a hangjukat hallják.

X-faktor (RTL Klub)

Indulás: szeptember 1.
Műsortípus: tehetségkutató
Műsorvezető(k): Ördög Nóra
Szereplők: a négy zsűritag (itt mentornak nevezik): Keresztes Ildikó, Nagy Feró, Geszti Péter és Malek Miklós, és az énekesek
Koncepció: a kezdő énekeseket a mentorok több meghallgatáson és egy tábor során szelektálják, míg végül kialakul a 12 fős mezőny (pontosabban 3 csapat és 9 egyéni énekes). Négy kategóriában (fiúk, lányok, 25 év felettiek, csapatok) indulnak, minden kategória versenyzőit más-más mentor vezeti. Műsorról műsorra csökken az énekesek száma, míg végül egyvalaki megnyeri a műsort. A mentoroknak és a közönségszavazatoknak is szerepe van az eredmény alakításában.

Egy Sebestyén Balázs által vezetett vetélkedő indulása is a küszöbön van, hevesen reklámozza az RTL Klub, de egyelőre annyit tudni csak róla, hogy párosok küzdhetnek majd a nyereményekért, és ez a műsor nem A széf lesz.