Marjai Juditot modellként is foglalkoztatta a meztelen test, és nincs ez másképp 1988 óta sem, amikor fotózni kezdett. Az egykori aktmodellt a fétisek is vonzzák, az ilyen jellegű fotóiból kiállítást is tervez, nemrég pedig a saját szórakoztatására a nagysikerű amerikai bestseller nyomán készített néhány fotót.

„Olvastam még megjelenés előtti formájában, és gondoltam, hogy készítek egy-két képet a saját szórakoztatásomra. Kikötöttem egy kezdő modellt, aki nagyon szimpatikus volt, és odarángattam egy bohócot is” – magyarázta a Velvet kérdésére a címlaplányból fotóssá lett Marjai Judit A szürke ötven árnyalatai ihletésű fotóinak történetét. A szadomazo ponyva – amit Lola is elmélyülten olvasott – nemhogy nem nyűgözte le, de kifejezetten rossznak tartja, nem is igazán érti, miért vette meg hárommillió amerikai. Persze azért elképzelése van róla. „Talán arról lehet szó, hogy a fétis is – mint anno a homoszexualitás – kezd jobban beolvadni a hétköznapokba, mivel a fiatalok egyre demokratikusabban gondolkodnak. Így aztán a szélsőségeket is egyre inkább elfogadják.”

De alkotott erre egy másik elméletet is. Eszerint az egyedülállók korszakának leáldozott, és a nők vágynak egy domináns, uralkodó férfira, akiben megbízhatnak. „A könyvben, és bizonyára az ilyen típusú kapcsolatokban a felek szerződést kötnek, amiben megbeszélik, hogy kinek mi a tűréshatára, akár fizikálisan, akár mentálisan. Ennek a szerződésnek pedig nem más az alapja, mint a bizalom” – fejtegette Marjai Judit.

Mindenkinek van egy kis devianciája

A volt modellhez mindig közel állt a meztelen test, legyen szó akár a sajátjáról, akár máséról. „Mindig nagyon szerettem meztelen nőket vagy férfiakat fotózni, és azt szoktam mondani, hogy ami nem provokál, az szart sem ér. Kiderül például Mapplethorpe-nál is, hogy a provokáció a fotózás egyik igen hasznos kelléke. Aztán meg, ha az ember sok aktot fotóz, akkor akarva-akaratlanul is belefut a fétisekbe” – magyarázta.

Aztán benne ragadt a szubkultúrában, és azóta egyre többen kérik meg, készítsen róluk ilyen fotókat. „Nagy sikert arat ez a hurkaprojektem is, amikor, ugye, kövér nőket fotózok, közelről megörökítve a hurkáikat, egyfajta tájképként. Sokan jelentkeztek, hogy boldogan levetkőznének, hiszen mindenkinek van egy kis devianciája, én pedig örömmel vállalom a leképezésüket, mert ők is boldogok, hogy készülnek képek, én meg azért, mert így duzzadhat a kiállítás anyaga.”

Sajátjáról nem beszélt, azt mondja, az majd kiderül a fétiskiállításon, ám arra még biztosan várni kell jó pár hónapot. Marjai egyébként örömmel fotóz celebeket is, készített már képet Tóth Veráról, Tóth Gabiról és Bálint Antóniáról is.