David Duchovny és Gillian Anderson még akkor sem jártak, amikor 1993 és 2002 között folyamatosan együtt dolgoztak, de most állítólag összejöttek. Eddig cáfolták, most már csak elhárítják a kérdéseket. Egyes források szerint már össze is költöztek.

David Duchovnyról és Gillian Andersonról minden X-akták-rajongó szeretné azt hinni, hogy titokban halálosan szerelmesek egymásba, és valamikor össze fognak jönni, vagy ez talán meg is történt. Sajnos ezt felváltva cáfolják – legutóbb Duchovny sajtósa tett ilyet –, de a remény még mindig ott bujkál mindenkiben, aki rajong Mulder és Scully ügynökért.

A körülmények ráadásul pont ideálisak lennének most ehhez: Duchovny tavaly nyár óta nincs együtt feleségével, Téa Leonival, Gillian Anderson pedig nemrég hat év után szakított partnerével, Mark Griffithsszel. A színésznő ráadásul baromi jól néz ki, nem úgy, mint egyes kolléganői. Alábbi galériánk Anderson utóbbi egy évéből közöl szemelvényeket, mutatóba. Katt, jó lesz.

(A színésznő egyébként a fenti képen azon állapotában látható, amelyben a hatodik Rome Fiction Festen vett részt – a filmes díjátadón a Szép remények című BBC-minisorozatában nyújtott alakításáért kapott díjat, tájékoztat a Daily Mail.)

Együtt?

Egyelőre az tűnik biztosnak, hogy Anderson és Duchovny is egyedül vannak, már amennyiben ez az előbbi esetében három, utóbbinál pedig két gyerekkel lehetséges. A pletyka mindenesetre keményen tartja magát: a Celebrity Dirty Laundry például arról írt augusztus elején, hogy alig ment ki Anderson és pasija szakításának híre, már össze is költöztek Duchovnyval. Merthogy egy Jól Értesült Közeli Ismerősük szerint egy jó ideje komoly kapcsolat van köztük, a férfi már a gyerekekkel is jóban van.

Hivatkoznak Anderson egy, a Sunday Timesnak adott interjújára is, amelyben arra a kérdésre, hogy van-e valakije, bizonytalan igennel válaszolt. Amikor pedig a riporter rákérdezett, hogy két fiatalabb gyereke apjáról van-e s, visszakérdezett: „Miért kérdezed?".

Azóta egy újabb cikkben is foglalkoztak a témával: eszerint két éve összáházasodtak Vancouverben, de ezt azóta is titkolják a nyilvánosság elől. Mindez persze egyáltalán nem tűnik valószínűnek – noha Duchovny és neje 2008-ban szétváltak, Andersonnak abban az évben

Járnak?

született gyereke a pasijától. Így elég nehéz elképzelni, hogy a színész a színésznőért hagyta volna el a színésznő-feleségét (tudják még követni?), noha akkortájt sokszor találkoztak, közös filmjük okán. Ha a titok igaz, rendkívül jól őrzik. Idén augusztusban egy torontói eseményen is feltették neki a kérdést, hogy mi van Duchovnyval, de kitérő választ adott.

A két színész mindenesetre 1993 és 2002 között folyamatosan együtt dolgozott, aztán pedig a 2008-as film forgatásán is. Hivatalosan azonban sosem jártak. Ön szerint kéne nekik?