A színész állítólag nagyon pipa az ügyvédjére, Ruttner Györgyre, aki szerint nincs köztük konfliktus. Stohl Szalai Vivien kedvéért drogozott a börtönben, kellett az anyag a második könyvhöz.

A kedd esti Aktív jó hosszú riportot közölt arról, hogy konfliktus alakult ki Stohl András és védőügyvédje, Ruttner György között. Ennek okát a színészről írt második könyvét éppen befejező (micsoda egybeesés!) Szalai Vivien abban látja, hogy az ügyvéd a színész felhatalmazása nélkül tájékoztatta a sajtót, Stohl privát közlései alapján arról, milyen is neki a börtönélet  (mindenki döntse el maga, hogy ezt mennyire tartja életszerűnek).

A riportban egyébként csak Szalai szólalt meg (akinek könyvét mindössze nyolcszor említették a bejátszásban), olyan érdekességeket említve, hogy Stohl azért próbált ki egy börtöndrogot (a Rivotril néven kapható, vényköteles gyógyszert), hogy neki beszámoljon róla, vagy hogy Ruttner börtönshowt csinált védence büntetéséből, aki pedig nem akart ilyesmit.

Szerda reggel már nyomtatásban is jött a csapás, a Bors a következő szavakkal támadott. "Stohl új könyvében azt állítja: ügyvédje, dr. Ruttner György felhasználta ahhoz, hogy magát futtassa a sajtóban, és eközben kellemetlen helyzetbe hozta őt." Sőt, idéznek a még ki sem adott kötetből is, ezek tehát állítólag Stohl szavai.

"Aztán látom a híradó előzetesében, hogy Ruttner exkluzív interjút ad. Majd szétrobbanok a dühtől. Megnézem, de ha nem állítja le magát, az isten sem mossa le rólam, hogy szappanoperát csinálok a büntetésemből, hiszen az emberek csak azt látják, hogy Stohl minden lépését közvetíti a televízió. Ha nagyon gáz, legfeljebb megkérem a börtönparancsnokot, ne engedélyezze az ügyvéd látogatását, mert ha bejön, és beszélek vele, ő azonnal rohan valamelyik tévécsatornához, hogy magát futtassa. Nagyon pipa vagyok. Ez már régen nem rólam szól, hanem róla..."

Nókomment

Szalai véleményét már ismerjük, Stohlét idéztük, ezért megkérdeztük a csapat harmadik tagját arról, mit szól hozzá, hogy főműsoridőben és címlapon keltik rossz hírét. Ruttner György

Mi történt?

érdeklődésünkre csupán ennyit mondott: „nincs konfliktus, de nem kívánok ezzel a témakörrel foglalkozni. Ügyvédi tevékenységem csupán Stohl András védelmére korlátozódott".

Tiszta sor, nem mondott rosszat senkire, és miért is tette volna. Stohl a védence volt, sőt, még mindig az, hiszen egy-két ügye folyamatban van, Szalaival meg nem lehetnek annyira nagy perpatvarban, hiszen a luxuskurvák édesbús életéről szívfacsaró köteteket író újságírónő még a róla szóló könyv bemutatóján is ott volt. Jaj, ön szerint mi történhetett?