Hamarosan új valóságshow indul a valamivel felnőttesebb arcot kapott VIVA-n, amiben jelenleg még nagyrészt közepesen népszerű zenészek írnak egy dalt, miközben szart lapátolnak, isznak és jófejkednek. Az előzetes alapján igazi trash-t várhatunk.

A VIVA-n eddig futott Stábok közepesen érdekes realityk voltak, amikhez írtak valami dalt, de valójában csak befuttatták Zimány Lindát, Tóth Gabit, vagy akár Zentai Márkot – bár ez utóbbi állítólag szégyelli már az akkoriban nyújtott produkcióját, amivel mi maximálisan egyet tudunk érteni. Viszont a VIVA közben imidzsváltáson ment keresztül, hiszen az élesszemű szakemberek rájöttek, hogy a mai fiataloknak már nem tud sokat lendíteni a lelkivilágán a trágárkodás, vagy az, ha a tévében szereplő emberek kissé ittasak. Ennek a váltásnak köszönhetően gyorsan megtudtuk, hogy növekedett a tévé nézettsége, aztán jött a lényeg: a negyedik Stábot egy mátranováki tanyán forgatják, ahol a szereplők az aktuális gigasláger megírása mellett disznót ölnek, lovaskocsin közlekednek, és a tanyasi életérzés kötelező kellékeként szart is lapátolnak.

Fekália és ordibálás

A szereplők közül Iszak Eszter és Fluor Tomi már bejáratott figurának tekinthető, de megkapja a lehetőséget az ortóskodásra Polgár Odett, Eckü és Sanyóca is, akik ha jól csinálják, egyenes utuk vezet Zimány Linda magasságaiba, a dalban pedig a szintén leginkább faszos-melles-kurvás koncertjeiről elhíresült Soerii & Poolek segített nekik. Ebből kiindulva a tanyasi Stáb még nem fogja megváltoztatni a realityk megszokott menetét, de két dolog bíztató: az egyik az, hogy a készítők többek közt az Éden Hotellel és a Győzike showval már bemutatták, hogy lehet a lehető legprosztóbb szórakoztatást nyújtani, a másik pedig a megtekintett előzetes videó, amivel igazolva is lett az utóbbi állítás, a címet pedig nyugodtan módosíthatták volna ennyi alapján “Két és fél hét gané”-ra. A fekália fajsúlyos jelenléte mellett még annyi biztos, hogy a szereplők szeretnek ordítani, de ez végülis reality-hagyomány.

Tetemek

A szeptemberben forgatott műsor pontos szartartalma még nem tisztázott, de az Iszak Eszter arcába kolbászt tömködő Fluor és a sajtótájékoztatón Sanyóca azért előrevetített pár dolgot: “Nekem fontos kikötésem volt, hogy nem fogok haverkodni a szarral, de végül nem én érintkeztem vele. A srácok sokkal inkább” – mondta a Velvetnek a finnyáskodó, néha pedig jótékonykodó Fluor. Sanyóca már sokkal lazábban beszélt az ügyről: “Sokat nem mondhatunk, de annyit igen, hogy nemcsak tapintottuk, hanem meg is kóstoltuk. A csiklópisztoly szót széles körben elterjesztő Eckü tulajdonsága, hogy mindent szeret megkóstolni és játszani a tetemekkel” – mondta a műsorvezető/zenész. Azt nem árulták el, hogy pontosan mennyi pia fogyott el ehhez, de azért nem voltak állandóan részegek. Eckü jó vidéki módjára kevésbé tartja erősnek ezt a vonalat, bár azért egy szamárral például sikerült telepottyantaniuk az egyik szobát, merthogy akkora volt a dili, hogy oda kötötték ki. “Sokkal jobb volt, hogy a társasági része, mindig összejött valami buli. Egy olyan dolog volt, amit nem akartam bevállalni, az pedig a főzés, mert abban amúgyis béna vagyok. Végül nem tudtam kihúzni magam alóla, de azért ott hátradőltem, mert az előző feladatokat végig én csináltam” – mondta a rapper.

Szegény állatok

Ahogy az várható volt, a két női szereplőnek valamivel komolyabb problémái voltak a tanyasi élettel, Odett például nehezen tudta összeegyeztetni az állatok folyamatos leölését a vegetáriánus étrendjével. “Hússal már szívesen dolgozok, és szeretek sütni-főzni, de nagyon szeretem az állatokat, és ha velük történik valami, akkor az nehéz. Nem akartak erőszakkal rávenni a húsevésre, másra mondjuk igen. Néha sikerült is” – villantotta meg várható nagyon őrült énjét az énekesnő. Iszak Eszter szintén az élő állatok halálával nem tudott kibékülni. “Én ilyenkor a homokba dugom a fejem, amikor megölték, akkor elfordultam. Az is zavart, hogy nem voltak meg a komfortcuccok, nem volt fürdőszoba és fűtés” – panaszkodott a pottyantós vécé rejtelmeivel is megismerkedő Iszak, aki azért nem menne vissza: “Örök élmény marad, de maradok a városi életnél. Minden megszépül egy idő után, jó volt minden, de nem költöznék le.

A november 9-én induló műsorra ígértek még botrányokat, a természettel való együttélést, és persze egy hangsúlyozottan szuperül sikerült dalt, mi pedig már előre rettegünk a képtől, ahogy a sok szerepet kapó helyi lakos, Gyula bá próbálja elmagyarázni a társaságnak, mit is kell csinálni egy tehén lába között.