Franciaország szigorú törvényeinek köszönhetően Vilmos herceg talán nemsokára elérheti a célját, és börtönbe kerül a róla és a feleségéről paparazziképeket készítő fotós. A francia rendőrség állítólag megtudta, ki készítette a képeket, már azt is tudják, a fotókat honnan lőtték, hamarosan letartóztatás várható az ügyben.

Szeptember közepén nagy botrányt kavartak azok a lesifotós képek, amik Vilmos hercegről és a feleségéről, Katalin hercegnéről készültek franciaországi nyaralásuk alatt . Ezek voltak az első topless fotók a hercegnéről. A brit lapok nem is hozták le a fotókat, akkora volt a felháborodás, Vilmos herceg pedig  bejelentette, ha kell pereskedik a dolog miatt. Sőt, azt szeretné, ha valaki végül börtönbe kerülne az ügy végén.

Vilmos herceg kívánság talán hamarosan valósággá válhat, a francia rendőrség a hírek szerint azonosította a képeket készítő lesifotóst – írja a Daily Mail. A szigorú francia törvényeknek köszönhetően a képek készítője akár egy év börtönbüntetést és 48000 euró (13,5 millió forint) bírságot is kaphat.

A rendőrségnek nem volt egyszerű dolga a fotós megtalálásában, a francia törvények értelmében a lesifotósok olyan jogokat élveznek, mint az újságok informátorai, a szerkesztőségeknek nem kell kiadniuk a nevüket. A képeket közlő Closer magazin viszont szorult helyzetbe kerülhetett, mert a nyomozást valamennyire ismerő források szerint a lap egy idő után beadta a derekát. Legalábbis erre enged következtetni, hogy egy idő után, hirtelen kapott egy nevet a rendőrség.

“Felajánlottak egy nevet. A fotóst, amint lehet, beviszik kihallgatásra” – mondta a lapnak egy, az ügyet ismerős forrás.

A Closer szerint a pár túlreagálta a dolgot azzal, hogy gyakorlatilag hadjáratot indított a képeket készítő fotós ellen. “Azt el tudom képzelni, hogy nem tetszenek nekik ezek a képek, de még egyszer, ezek a képek nem tűntetik fel őket rossz színben, nagyon vidámak rajta, Kate pedig nagyon szép” – mondta a lapnak a Closer egyik szerkesztője.

Az információk szerint egy szabadúszó fotóst bérelt fel a Closer, hogy készítsen képeket a nyaraló párról. Korábban egy Valerie Suau nevű fotós beismerte már, hogy készített néhány képet a nyaraló párról, de azt határozottan tagadta, hogy ő készítette volna a topless felvételeket.


Nagyobb térképre váltás

A fotós kilétén kívül már azt is tudni, honnan készítették a képeket. A Chateau D'Autet egy domb tetején található, csak néhány kacskaringós, fák és sziklafalak által szegélyezett út veszi körül. Látszólag nagyon jól elkeríthető derületen van, de a felbérelt fotós mégis megtalálta azt az útszakaszt, ami a kastély fölött kanyarog, és a fák között még a kastélyt is látni róla. Innentől kezdve már csak annyi dolga volt, hogy egy hatalmas objektív mögött ülve lesse, mikor dobja le a bikinifelsőjét Kate Middleton. Itt talál egy képet arról, hogy körülbelül hol ült a fotós.