Gondolta volna tíz éve, hogy egyszer Leonardo DiCaprio férfiassá válik? És hogy Justin Timberlake képes lesz megszabadulni a fiúcsapatos skatulyától? Egyből felismerte Zac Efront a Szerencsecsillag című filmben? Ha egyre is nemmel válaszol, van reménye a mostani tinisztárok szégyenének, Justin Biebernek. Összegyűjtöttük azokat a sztárokat, akik nyálas fiúként kezdték a pályafutásukat, de sikeresen megszabadultak ettől a billogtól. Szavazatával döntse el, kinek sikerült ez a legjobban!

1. Leonardo DiCaprio

A 37 éves szívtiprót 1997-ben árasztotta el a nyáltenger, amikor megkapta Jack Dawson szerepét a Titanicban (pedig milyen jól kezdődött minden például Robert De Niro oldalán az Ez a fiúk sorsával). DiCaprio a tizenegy Oscar-díjat hozó filmmel akkoriban elnyerte a tini szívtipró státuszt, és ezt hosszú évekig nem is tudta lemosni magáról. Végtelen számú magazin címlapján szerepelt, többször is megválasztották a világ legszebb emberének, pedig a színész szabadulni szeretett volna a skatulyától: „Nem voltam közös nevezőn az egész Titanic-jelenséggel és azzal, amivé az arcom vált világszerte" – mondta 2000-ben a Times magazinnak. Leonardo DiCaprionak végül 2002-től fokozatosan sikerült maga mögött hagynia a sztereotipikus képet, köszönhető ez többek között a Kapj el, ha tudsz, a New York bandái és az Aviátor című filmeknek.

2. Justin Timberlake

Justin Timberlake a 90-es évek fiúcsapatával vár ismerté: az N'Sync-ben ő volt az egyik vezető énekes, nevéhez olyan dalok is köthetőek ebből az időszakból, mint a Girlfriend, a Pop, vagy a Bye Bye Bye. Timberlake egyből tinikedvenc lett, ám az énekes szólókarrierre vágyott. A kappanhang mondjuk maradt, de sikerült kitörnie a fiúzenekaros képből, bár Simon Cowell úgy fogalmazott vele kapcsolatban: „csak egy fehér gyerek, aki megpróbált fellépni feketeként az elmúlt években". Mindenesetre Timberlake zenei sikerei mellett már színészként is bizonyított, és már nem a legnyálasabb énekes címet viseli, hanem a legstílusosabb amerikai férfi státuszt szavazták meg neki.

3. Robbie Williams

Hasonlóan nyálas fiúcsapattal kezdett Robbie Williams is, ő a Take That vokalistája volt 1990-1995 között. Az énekes végül azért hagyta el a csapatot, mert kibékíthetetlen ellentétek voltak közte és Gary Barlow között. A szólókarrier jót tett neki, végre önmagát tudta adni, magatartása és merészsége miatt pillanatok alatt népszerűvé vált a fiúcsapat nélkül is. 1999-ben a Rock Dj meghozta neki a világsikert is, és míg a Take That-ben a pop műfaj korlátai közé volt szorítva, az évek során sokszínűségéről is meggyőzte a rajongót: olyan új stílusokkal szélesítette a palettáját, mint például a disco, elektronikus zene, rock, jazz.

4. Zac Efron

A 24 éves színész/énekes tömegméretű szívtiprásának ideje 2006-ban volt, amikor a High School Musical című filmben elvállalta Troy Bolton szerepét. A Disney Channel produkciója kétségkívül meghozta neki a sikert, de a három epizódos film neki is skatulyát jelentett. A tinik bálványa szerepkörből az utóbbi időben próbál kitörni, a Szerencsecsillagnak köszönhetően egyelőre sikerrel: a filmben tökéletesen kigyúrt testtel, szinte felismerhetetlenül debütált.

5. Brad Pitt

A színész depressziós vámpírként nedvesítette be a világ összes nőjének bugyiját 1994-ben, az Interjú a vámpírral című filmben, amiért az MTV-től nemcsak a legjobb alakításért járó díjat kapta meg, hanem megválasztották a legvonzóbb pasinak is. Ő lett minden idők hollywoodi szépfiúja, bár Brad Pitt mindig is hevesen tiltakozott a billog ellen. Védelmére pár évvel ezelőtt Quentin Tarantino kelt, aki szerint a hat gyereket nevelő színész már nem az a szexisten, aki korábban volt. „Ő már egy férfi. El tudja viselni ennek a súlyát, saját ikonikusságának a zenitjén van már” – nyilatkozta korábban a rendező. A sztár nagy áttörését a Harcosok klubja és a Blöff hozta.