A NOX visszatérő énekesnője nem tervezi a hazaköltözést, egyelőre Angliában marad és ott dolgozik a szólólemezén. Péter Szabó Szilvia fél éve érezte először azt, hogy képes ismét a közönség elé állni, de magánéletében még nem történt meg ez a fajta előrelépés: bár a szakítás okozta sebek begyógyultak már, még mindig nincs pasi az életében.

Három év után visszatér a magyar popéletbe Péter Szabó Szilvia, a NOX együttes egykori énekesnője. Péter Szabó Szilvia cirka fél évvel ezelőtt érezte először úgy, hogy már elég erős az újrakezdéshez. Egy véletlen folyamán találkozott jelenlegi menedzserével, és szinte egyből elkezdtek dolgozni a 30 éves énekesnő szólólemezén.

Összezavarodott, hát külföldre ment

Egy fájdalmas szakítás és ebből kifolyólag egy mély lelki válság volt az oka annak, hogy mindent hátrahagyva Ausztráliába mentem három évvel ezelőtt” – nyilatkozta a Velvetnek Péter Szabó, aki korábban a Nox menedzserével járt.

„Nagyon össze voltam zavarodva és törve, és tudtam, hogy valamit tennem kell, változtatnom kell, hogy újra magamra találjak, felálljak és megerősödjek. Ausztráliában éltem kicsit több mint másfél évig, majd tavaly nyáron Londonba költöztem. Ausztráliában sok mindent csináltam: iskolába jártam, mellette pedig bar tender voltam és modellkedtem is. Londonban a Selfridgesben dolgoztam egy luxus cégnél (Jimmy Choo), mint eladó. Most pedig itt vagyok” – magyarázta az énekesnő, és hozzátette: végig nagyon hiányzott neki a zene, de nem érezte elég erősnek magát az újrakezdéshez.

Új élet, új stílus

Készülő albumának stílusa kicsit más lesz, mint amit tőle megszokhattunk: „A lemezem egy nagyon mai hangzású ízig-vérig pop/dance anyag lesz és természetesen a színpadi megjelenés is ehhez mérten fog változni. Hat különböző fantasztikus szerzővel dolgozom együtt Angliában és az USA-ban egyaránt, hogy a lemez minél színesebb és változatosabb legyen.”

Az énekesnő határozottan állítja, nagyon erős lemezanyag állt össze, de hát mi mást mondana, ugye. A dalokat közösen írták, Péter Szabó ugyanis nem szeret kimardni a munkából, minden egyes apró részlet, szó, vagy dallam nagyon fontos számára. (A magyar szövegeket viszont egyedül írja.) „A lemez az életem elmúlt három évét öleli át. Minden apró momentum, ami tanított, benne van, és szeretném ezekkel a dalokkal átadni a közönségemnek, az embereknek azt a rengeteg dolgot, amit az elmúlt pár év tanított és mutatott nekem. Reményeim szerint a videoklip még ebben az évben elkészül a 'Bring me to life/ Érezd, hogy élsz című dalból, amit már november 19-től a rádiók is játszanak.”

Péter Szabó Szilvia nemrégiben hagyta abba a munkáját a Selfridgesben, mert most már úgy érezte, teljes embert kívánt a zene és az ezzel járó feladatok. És a sebek is begyógyultak már. „Egyre erősebb vagyok és ebben a közönség is nagyon nagy segítségemre volt és van. Rengeteg szeretet kapok tőlük. Legbelül még egy pár dolog megoldásra vár, de dolgozom rajta. Magánéletem nem nagyon van. Azóta is egyedül vagyok” – tette hozzá. A hazaköltözést még nem tervezi, hiszen a csapat Angliában van. Mivel nemzetközi megjelenést terveznek, egyelőre így sokkal egyszerűbb és hatékonyabb a munka, magyarázta.