Lindsay Lohan úgy él 2007 óta, hogy gyakorlatilag bármelyik percben börtönbe kerülhet. A napokban felfüggesztették a próbaidejét, ami azt jelenti, hogy ismét pár napos börtön várhat rá, mert szeptemberben kiderült, egy nyári balesetekor hazudott a rendőröknek. A színésznő kálváriáját iszonyú nehéz követni, a lényeg az, hogy nem kéne vezetnie, öt éve pedig innia nem kellett volna, és akkor Xzibit is mindent értene.

A amerikai lapok kész tényként kezelik, hogy Lindsay Lohannek hamarosan ismét börtönbe kell vonulnia, a kérdés csak az, hogy mennyi időre. A bíróság ugyanis visszavonta a próbára bocsátását, amit idén tavasszal szabott ki a színésznőre.

Az történt, hogy Lohannek, a még 2007-ben indult kálváriája végén idén márciusban lezárultak a bírósági ügyei azzal, hogy letöltötte a rá kirótt börtönbüntetést, valamint teljesítette a kötelező közmunkát is. Ezért az ügyében eljáró bíró, Stephanie Stautner lezárta az ügyét, valamint két és fél évre próbára bocsátotta , ez azt jelenti, hogy ha az ügy lezárását követő időszakban újabb bűncselekményt követ el, azt súlyosabban értékelik, mint azt egyébként tennék.

Lohan idén tavasszal mérhetetlenül boldog volt, rengeteget mosolygott, mindenhol elmondta, hogy megváltozott, nagyon megviselte az elmúlt öt év, most már jó kislány lesz. Ez az idill alig két hónap múlva, idén júniusban tört meg, amikor Lohan autóbalesetet szenvedett, és azt mondta a rendőröknek, hogy nem ő vezetett.

November elejére bebizonyosodott, hogy Lohan valóban hamisan tanúskodott, amikor azt mondta, nem ő vezetett, néhány nappal később pedig valóban visszavonták a próbára bocsátását.

Ami Lohan szerencséje, hogy viszonylag enyhe dologgal, egy vétséggel szegte meg a próbára bocsátás feltételeit, ami a peche, hogy viszont a sokadik alkalommal sem tudta teljesíteni a próbára bocsátás feltételeit. Ezért nem tudni még, hogy mennyi időre küldhetik a rácsok mögé, de az átlagos celebbüntetésekből kiindulva néhány hétnél nem kell majd valószínűleg többet töltenie ténylegesen a börtönben, ha ennél nagyobb büntetést kap, valószínűleg házi őrizetre módosítják a büntetését.

Az angolszász jog szövevényes felépítéséből következik, hogy Lindsay Lohan gyakorlatilag egy 2007-es, viszonylag könnyen lerendezhető ittas vezetés miatt van még mindig bajban. Akkor az történt, hogy egymás után viszonylag rövid időn belül kétszer is elkapták, ráadásul az egyik alkalommal drogokat is találtak a szervezetében. Akkor a bíróság elnéző volt, nem küldték börtönbe, viszont szokatlanul hosszú időre, négy évre bocsátották próbára, vagyis 2011 nyaráig kellett volna kibírnia mindenféle törvénysértés nélkül. Ez nem sikerült neki, mert nem jelent meg az ittas vezetés miatt kiszabott elterelésen, ami miatt börtönbe is vonult két hétre, mert megszegte a próbaidőt, valamint később rehabon is volt, ahol viszont összeverekedett egy ápolóval, aztán még szintén a 4 éves próbaidő lejárta előtt ellopott egy nyakláncot is.

Vagyis mire az előző próbaideje letelt volna, addigra már újra el is ítélték, tavaly áprilisban, úgy hogy közben börtönben is volt a próbaidő megszegése miatt. A börtönt megúszta házi őrizettel, valamint 480 óra közmunkával. Idén március végén a bíróság lezárta az ügyet, viszont úgynevezett infomrális próbaidőre bocsátották, ami azt jelenti, hogy nem kell megjelennie a bíróságon, és nem figyeli minden lépését egy felügyelő, csupán annyit kell tennie, hogy betartja a törvényeket. A színésznő múltja miatt a bíróság nem aprózta el a dolgot, a házi őrizet és a közmunka után 2,5 évre bocsátották próbára.

Ismét nem tudta kihúzni a próbaidő végéig, úgyhogy már megint, életében legalább harmadik alkalommal azért kell a bíróság elé állnia, mert megszegte a próbaidő feltételeit. Az egész kicsit olyan, mint az Xzibit vezette Pimp My Ride-ból kiindult mém, amiben a műsorvezető azon poénkodik, hogy minden létezővel feltuningolta a delikvens autóját, például egy autót rakott az autóba, hogy akkor is tudjon az illető vezetni, amikor vezet.

Lohan Xzibit értelmetlen tuningjaihoz hasonlóan fűzi egymásba a rá kirótt próbaidőket, valamint azok megszegéseit, talán ő maga sem tudja már követni, hogy pontosan miért zárhatják be megint.