A műsorvezető úgy érzi, gyűjtőnek született, mert bár felnőttként a cipők szerelmese, már kislánykorában is voltak dolgok, amikből a normális mennyiségnél több volt a birtokában. A cipők mellett istenségek szobrait is gyűjti, egy szép Siva-szobor mellett például nem tud elmenni anélkül, hogy ne vinné haza magával. Drága cipői is vannak, de azokat mértékkel hordja, félti őket a macskakőtől.

.

A korábbi Éden hotelek, és a most futó Fátylat rá műsorvezetője nem tudatosan kezdte a cipőgyűjtést, egyszerűen csak képtelen megválni azoktól a dolgoktól, amikhez valami érzelmi szál, vagy emlék köti. Gyerekkorában szagos radírokat és szalvétákat gyűjtött, bélyeggyűjteménye is volt, pedig azt csak elvétve gyűjtenek lányok. “A radírok szerintem már megkövültek, de a bélyeggyűjtemény és a szalvétagyűjtemény is biztos megvan anyukáméknál" – mondta a Velvetnek Horváth Éva, aki ezek szerint ugyanúgy szalvétával kezdte szenvedélyét, mint Gaál Noémi.

Biztos jók lesznek valamire

A cipőkhöz vonzódik, tizenéves darabok is pihennek a szekrényében csak azért, mert képtelen megválni tőlük. “Például most vettem elő egy kedvenc régi futócipőmet, aminek már ki van lyukadva az oldala, de nem vagyok hajlandó kidobni, mert abban futottam le a félmaratont. Azóta sem találok olyan kényelmes cipőt. Egy stylist barátom már többször átjött, hogy megszabadítson ezektől, mert régiek, és kimentek a divatból. Meg is próbálkoztam vele, de másnap visszatettem őket a szekrénybe, mert úgy gondoltam, még biztos jók lesznek valamire. Ezt évről évre eljátsszuk, és végül mindig visszakerülnek a cipők” – mondta a kameramániás Horváth, aki ezek szerint tényleg vérbeli gyűjtögető, amit az is jelez, hogy több száz cipője van otthon.

“Vannak a dobozok, abból olyan 80 van, vannak a fiókos szekrényben, meg a télikertben is, van még egy csomó sportcipőm, illetve a lépcsőházban is van egy cipősszekrény. Néha felfedezek olyanokat, amiket évek óta nem láttam. Olyanokat is megtartottam, amiket még 18 évesen hordtam, de nem szeretnék megválni tőlük."

Vannak drága darabok, óvja is őket

A több országot is megjárt műsorvezető, modell nem ragaszkodik a márkás lábbelikhez, számára inkább az a fontos, hogy valami különlegeset lásson az adott darabban. “Nem veszek általában nagyon divatos cipőket, de ezek a cipők valójában soha nem mennek ki a divatból, mert általában a nőies formákat szeretem. A sarok központi szerepet játszik. Úgy tudok beleszeretni egy cipőbe, hogyha nagyon szép sarka van, de mostanában kezdem megszeretni a lapos cipőket is” – mondta. Aztán hozzátette: azokra a szerzeményeire a legbüszkébb, amiket leértékeléseken vett. Legutóbbi kedvence egy kagylókkal és kövekkel kirakott saru, amit a kínai piacon vásárolt.

“Vannak extrább cipőim is, de igazából nem vagyok hajlandó horror összegeket áldozni egy-egy darabért. Különben is, ha megsérülne, mondjuk, beleakadnék vele a macskakőbe, akkor meg is őrülnék. Persze, van olyan cipőm, amit pont ezért nem merek felvenni. Az egy nagyon szép, olasz designer cipő. Szőrme van rajta, meg kristályok lógnak róla. Annyira féltem, hogy még soha nem volt rajtam, de ha eljön az ideje, és lesz hozzá egy tökéletes ruha és egy tökéletes helyszín, akkor fel fogom venni” – mondta Horváth, aki a cipők mellett mostanában a Siva-szobrokat is gyűjti. “Ha látok egy szépet, akkor nem tudok elmenni mellette.”

Partnerünk a Vatera.hu