Sophia Loren ugyan nem szerepel az idei Pirelli-naptárban, de ott volt a bemutatóján, és talán rá voltak a legtöbben kíváncsiak, nem a naptármodellekre. Ön szerint is túlragyogta a 78 éves színésznő a többieket?

Rio de Janeiróban mutatták be a Pirelli 2013-as, negyvenedik naptárat még kedden, hogy ezzel is felhívják a figyelmet arra a társadalmi és gazdasági átalakulásra, ami az elmúlt néhány évben végigment Brazíliában. A képeket a szociálisan érzékeny fotóriporter, Steve McCurry készítette, aki a legtöbbet a National Geographic számára fotózta, és a leghíresebb képe az afgán lány néven elhíresült fotó.

Az idei Pirelli-naptár annyiban különbözik az eddigiektől, hogy McCurrynek köszönhetően nem azon volt a hangsúly, hogy a modelleken minél kevesebb ruha legyen hálószobai vagy természetes környezetben, hanem azon, hogy olyan modelleket mutasson be, akik valamilyen társadalmi szervezetnek segítenek a világ jobbá tételében.

A naptár oldalán elolvashatják, hogy miért az adott modellre esett a választás. Adriana Lima például Bill Clinton szervezetének segédkezik, Sonia Braga a szegény brazil gyerekek életét próbálja megkönnyíteni, Summer Rayne Oakes pedig egy olyan céget vezet, amely a ruhakészítőket olyan alapanyaggyártókkal hozza össze, akik a fenntartható fejlődés elvei mentén termelnek. De természetesen mindegyik, a naptárban szereplő modell valamilyen hasonló projektben vesz részt.

Sophia Loren nézett ki a legjobban?

A naptár bemutatóján a főbb modelleken felül feltűnt Sophia Loren is, aki 2007-ben, 72 évesen szerepelt a naptárban, ezzel beállítva a legidősebb Pirelli-modellnek járó rekordot. Az eseményen talán ő keltette a legnagyobb feltűnést, több helyen is arról írnak, hogy mintha róla szólt volna az egész este. Az olasz beszámolók szerint csak egy ember volt, aki talán még Lorennél is nagyobb érdeklődést váltott ki, az a korábbi brazil elnök, Luiz Ináció Lula da Silva volt.