Bemutatták a természetesség jegyében készült Pirelli 2010-es naptárját Londonban. A Brazíliában készített fotókon szerepel az egyre sikeresebb magyar modell, Mihalik Enikő is. Az idei év témája a természetesség volt, és a 11 modell smink és drága kiegészítők nélkül állt az idei év fotósa, Terry Richardson gépe elé.

Fél évvel az emlékezetes brazíliai fotózás után ünnepélyesen bemutatták a Pirelli 2010-es naptárját. Az idei évben Terry Richardson készítette a képeket, és az idei év témája a természetesség volt. A naptár 30 képből áll, melyekhez 11 modell pózolt. Mihalik Enikő mellett a brit Rosie Huntington, Daisy Lowe, Lily Cole, az ausztrál Miranda Kerr, Catherine McNeil, Abbey Lee Kershaw, a brazil Ana Beatriz Barros, Gracie Carvalho, a holland Marloes Horst, és a szerb Georgina Stojiljkovic szerepel a fotókon.

Mihalik Enikő a fotózás kapcsán a Velvetnek elmondta, a Pirelli naptárban szerepelni az egyik legfontosabb állomás egy modell karrierjében. Azonban az ünnepélyes bemutatón már nem tudott részt venni, hiszen pont ugyanarra a napra esett a Victoria's Secret éves fehérneműbemutatója, mellyel szintén egy álma vált valóra.

A kockás ingéhez továbbra is ragaszkodó Terry Richardson igyekezett visszahozni a Pirelli naptár eredeti hangulatát, és a képeken – melyek közül pechünkre olyat nem hoztak nyilvánosságra, melyen Mihalik is szerepel - az egyszerűségre törekedett, olyannyira, hogy a mesterséges megvilágításról is lemondott. A modellek az előző évekkel ellentétben nem díszletek között dolgoztak, nem viseltek drága ékszereket, és a sminkről is le kellett mondaniuk.

Pirelli naptár

Az első naptárt 1964-ben készítették, és a cég Egyesült Királyságban található leányvállalata adta ki. 1975 és 1983 között leállították a fotózásokat az olajválságra hivatkozva. A Pirelli naptár azért számít igazi különlegességnek, mert kereskedelmi fogalomba sosem kerül, a cég csupán kiemelt ügyfeleknek és hírességeknek ad belőle egy-egy példányt. Az elérhetetlensége mellett természetesen az is sokat emelt a kiadvány ázsióján, hogy az egy-egy témát körbejáró – például környezetvédelem – naptárakat a legtöbb esetben félmeztelen nőkkel dobják fel. Többek között olyan hírességek szerepeltek benne, mint Naomi Campbell, Giselle Bündchen, Cindy Crawford, Laetitia Casta, Heidi Klum, Sophia Loren, Hilary Swank vagy éppen Adriana Lima. A naptárban való közreműködés egyébként nem csak a modelleknek, hanem a fotósoknak is óriási megtiszteltetést jelent. (Forrás: Wikipedia)