Egyél és szexelj: ezzel a három szóval lehetne jellemezni Soma Mamagésa, azaz Spitzer Gyöngyi legújabb könyvét, amely hogy, hogy nem, a szexuális vágyat keltő afrodiziákumoknak egy újszerű, holisztikus felfogásáról szól.


Sománál a szex nemcsak a tisztán a testi élvezetekről szól, hanem annál sokkal többről. A Két Szerencsenben megtartott könyvbemutatón sok mindenről szó esett, többek között arról, hogyan számolt le a hajával Spitzer, és mi várható december 21-én.

Már meg merik közelíteni a férfiak

Az extrovertált gyógyító az önismeret részeként jutott el odáig, hogy védjegyétől, a hajától megszabaduljon, vagy legalábbis teljesen más formába kényszerítse, mint korábban. “Ha levágatom a hajam, nem ismernek meg, ezért tudatosan döntöttem úgy, hogy átalakítom magam. Egy vagyont fizettem, hogy átlagosnak nézzek ki. Eddig nagyon domináns voltam, de mostanra a férfiak már meg mernek közelíteni” – hozta össze a férfi-női viszonyt a hajával az énekesnő.


Soma 25 éve fogadta meg, hogy megírja a könyvét, amelyben vágykeltő recepteket sorol fel. A Tiszta szex című opusz megjelenése után vágott bele a szakácskönyvébe, amit nem azért vállalt el, hogy még egy bőrt lehúzzon a “celebek szakácskönyvet írnak” témáról, hanem mert szorosan kapcsolódik a "bátor és nagy fényerejű" előző könyvhöz. Soma szerint már Jazz Konzis korában korában tudott tomboló kreativitásával szexuális recepteket írni, amikből néhány meg is jelent az ÉS-ben. Aztán eltelt 25 év, és ahogy ő mondja, munkagéppé tette a Jaffa kiadó. A könyvet az indukálta, hogy az emberek örömre vannak kódolva, és azonnali sikerélményre vágynak, de a szex nem jön olyan gyorsan.

Nincsenek klasszikus afrodiziákumok

És bár az afrodiziákumokról szól a könyv, Spitzer nem hisz abban, hogy léteznének klasszikus afrodiziákumok, amelyek elfogyasztásával azonnali hatást lehetne elérni, viszont a “fizikai, szellemi és érzelmi lét összehozása révén lehet az energiákat működtetni a főzésben is.” Soma szerint nagyon fontos, hogy milyen energiát és érzelmeket viszünk a főzésbe, erre jó példa, hogy amikor 6 éve megtudta, hogy férje szerelmes megtudta, hogy a férje szerelmes, ő a takarításba, munkába és főzésbe menekült. A főztjéből mégsem evett senki, mert érezték, hogy milyen indulatok kerültek az ételbe. ”A legfontosabb az öt érzékszerv behozása a jelenbe, a főzés megélése, ahogy serceg a hagyma, olvad a zsír, és készül az étel”, magyarázta. Ezért is nagyon fontos, hogy teljes egészében megéljük a folyamatot, legyen szó az osztriga grillezéséről vagy paprikás krumpliról.
 
Szerencsére Somának a guadalupei szűz jelet küldött, konkrétan megjelent a májon, amit szex előtti ételnek készített el, és minő véletlen, hogy Spitzernek pont ő az egyik fontos szentje.
A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy az “élet megy végig a gyomrunkban”, nem csak megesszük az ételt, mert éhesek vagyunk. Soma és a fotós reggeltől éjszakáig extázisban dolgozott az illusztrációkon, ahol Mamagésa személyes tárgyai is előtérbe kerültek, és igen örvendezett, hogy talált otthon kis méretű melltartót és bugyit a gyömbéres lazacszelet mellé. Ennek mi is igen örültünk, és még egy rögtönzött tudatalatti-tesztelő programot is kaptunk grátiszba, ahol rögtön megtudtuk, hogy lesz olyan újságíró, aki egy szót sem fog írni az eseményről, és olyan is, aki teljesen másról fog írni, mint ami elhangzott. Nahát.