Egy hollywoodi magánnyomozó azt állítja, hogy az idén februárban elhunyt énekesnő halála nem a drogtúladagolás következménye, hanem meggyilkolták – írja a Daily Mail. Az énekesnőre a Grammy díjátadójának estéjén találtak rá a Beverly Hilton hotel fürdőkádjában, szervezetében kokaint, marihuánát és receptre felírt gyógyszereket találtak.

Paul Huebl nyomozó annyira komolyan gondolja a teóriát, hogy a bizonyítékokat átadta az FBI-nak. A National Enquirer Hueblre hivatkozva arról ír, hogy Houston 1,5 millió dollárnyi adósságot halmozott fel dílereknél, és bár nem biztos benne, hogy megölték az énekesnőt, a bizonyítékok erre utalnak. Állítása szerint korábban a dílerek többször is zaklatták a halála előtt, hogy fizesse ki a felhalmozott adósságot.

Huebl állítása szerint a hotel kameráinak felvételén jól látszik, hogy két ismeretlen férfi többször is be akart épülni az énekesnő kíséretébe, és állítása szerint ezek a férfiak surrantak be hozzá a végzetes estén, és ölték meg.

A nyomozó vitatja a halottkémi jelentést, mely szerint a halál oka a véletlenek összjátéka. „Whitney testén látszanak a klasszikus védelmi sebek, melyek akkor keletkeznek, ha valaki küzd az életéért" – mondta a nyomozó, aki elismerte, hogy a kézen és körmökön talált sebeket más is okozhatta, nem csak a védekezés. Állítása szerint a gyilkosság után a szállodai szobát még ki is rabolták, ezért úgy döntött, átadja az ügyet a chicagói FBI-nak.

Paul Huebl Chicagóban volt rendőr, nyugdíjba vonulása óta színészként dolgozik, és egy olyan meg nem nevezett ügyféltől kapta a megrendelést, aki nem hisz abban, hogy az énekesnő halála baleset lett volna.