Nincsenek rossz szokásaik, így nem fogadkoznak, inkább valami jót kívánnak idén Szilveszterkor celebjeink - legalábbis az az öt közülük, akiket megkérdeztünk. VV Fecó jó munkát szeretne találni, Tolvai Renáta szakmai sikereket akar elérni, Patkó Csenge boldog fogadalmak nélkül is, Knap Attila szerint meg az egész értelmetlen babona. Viszont kiderült, hogy 2013 Benkő Dániel éve lesz, lehet ismét rettegni, mint a világvégétől.

Benkő Dániel

Az egyszervolt lantművész egész élete fogadalmakból áll, reggeltől estig csak fogadkozik, így nem érzi különösebben azt, hogy a Szilveszter lenne a fogadalmak ideje. "Az egyébként a megrögzött ideám, hogy 2013 Benkő Dániel éve lesz – persze, ha azt vesszük, akkor eddig is minden év az volt, de azért mégis van különbség az eddigiekhez képest" – mondta a Velvetnek.

"Most jön egy új Benkő korszak, egy tizenöt éves periódus. Rendezem a hagyatéki dolgaimat, rendezem a szakmai dolgaimat. Itt van körülöttem egy olyan fiatalság, akik ebben az évben megmutatták az oroszlánkörmeiket. Ők nyitottak arra a tevékenységsorozatra, amit én elkövettem. Nekem még dolgom van, két szempontból is van dolgom: be szeretném mutatni a nagy magyar történelmi zenéket, a szólógitározást, szólólantozást, mert erre a fiatalok nyitottak, más meg nem csinálja, nincs követőm. A másik oldalam a zene mellett a média, a bulvár, a celebvilág, vagyis a szórakoztató műfaj. Ebben sem látom, hogy jönne utánam valaki, aki nemcsak önmagát akarja mutatni. Harsány emberek vannak, de nincsenek olyanok, akik a puszta jelenlétükkel derűt keltenek benned. Állati nagy válságban van a mostani televíziózás, úgyhogy tudja meg mindenki, hogy 2013-tól indul a Benkő Tv!" És ezt veheti mindenki fenyegetésnek.

VV Fecó

"Nem dohányzom. Nem iszom. Nem csajozom. Szóval igazából nem nagyon van mit megfogadnom, talán azt megfogadhatom, hogy még jobban nem fogok csajozni" – mondta VV Fecó, aki az ünnepekre hazajött Angliából, ám végül úgy döntött, vissza se megy, inkább itthon keres munkát. "Ha célkitűzésről van szó, akkor meg az a cél, hogy találjak egy jó melót és el tudjam tartani a családom. Tehát fogadom, hogy nem megyek vissza Angliába."

VV Attila

"Szerintem újévi fogadalmakat tenni értelmetlen babona – jelentette ki Knap Attila. "Én úgy gondolom, hogy sokan akik fogadalmakat tesznek ünnepnapokhoz kötve, azok alapvetően akaratgyenge embere, vagy simán ők is csak viccből teszik. Egész életemben egy igazán komoly fogadalmam volt, szerencsére azt sem tartottam be. Akkor ment éppen a VV4, és már éreztem, hogy teljesen rákattantam. Lent sétáltattam a kutyát és azt mondogattam, hogy fogadd meg, hogy nem jelentkezel, ha lesz még egy ilyen, sosem jelntkezel, soha soha. Mert attól féltem, hogy ezzel lejáratom magam, beégek és végülis ugysem nyerhetek meg egy ilyen játékot. Ráadásul még jobban elcseszem az életem. Hála istennek, hogy nem tartottam meg ezt az egy fogadalmamat sem" – mondta a VV5 győztese.

Tolvai Renáta

"Általában, mint mindenki más, én is teszek Szilveszterkor egy fogadalmat, amikor éjfélt üt az óra. A mostani az inkább egy kívánság lenne, ami remélem, hogy teljesülni fog: azt szeretném, hogy sikeres legyen az új dalom, az új albumom is klipem, ami a jövő évben fog megjelenni" – osztotta meg egy kis reklámmal reményeit az exmegasztáros, aki úgy tűnik, szintén nem a fogadalmak, hanem a remények embere az újévet nézve.

Patkó Csenge

Az Összeesküvők nyertese kerek-perec kijelentette, hogy nem szokott újévi fogadalmakat tenni, mert úgy él, hogy ilyenekre nincs szüksége. "Nincsenek rossz szokásaim, nem iszom, nem dohányzom, teljes mértékben boldog vagyok és általában minden évem boldogan telik. Emiatt nem is érzem szükségét a fogadkozásoknak, soha nem is éreztem" – mondta Patkó Csenge.