Semmi jóra ne számítsunk 2013-ban, tudtuk meg a jósoktól, akik katasztrófákat, szélsőséges időjárást, tüntetéseket, politikai problémákat és még polgárháborút is látnak. Kár, hogy a világvége elmarad.

Egy évvel ezelőtt a celebek kedvelt jósai megjósolták, hogy elmarad a világvége, hogy száraz nyarunk lesz, és hogy az augusztus esőzésekkel telik majd. Most is megkérdeztük őket, mi várható a következő évben. Anélkül, hogy tudtak volna egymás válaszairól, mindannyian az aktuális politikát érintő válaszokat adtak. A Velveten nincs politika, azonban amikor a számos megkeresett jós egyike azt mondta, "a kormány is hozzányúl a mágiához, és bizony beavatkoznak mágiával a politikába", úgy döntöttünk, a politikai vonallal együtt megírjuk, mi mindent látnak a jósok. Abban mindannyian egyetértenek, hogy az embereknek változniuk kell.

Fehérgalléros bűnözést, válságot, tüntetéseket jósolnak

„Csontjóslással és médium szinten is megnéztem, tüntetéseket látok. Azt látom, hogy a kormány próbál majd lépni. Egyházi iskolákat létesítenek majd, és a szülőket is jobban próbálják majd megfogni. Politikai fehérgalléros csalások lesznek, az emberek egyre arrogánsabbá válnak, de az embereknek kellene változniuk, nem úgy van, hogy az állam mindent megad, mindenkinek a saját életén kell változtatnia” – mondta Lui Padre. A megkérdezett látó asszony, Lilla King 2013-ra anyagi problémákat jósol, véleménye szerint nem lesz elég munkahely, rengegeten elhagyják majd az országot, és sok háztartásban az is probléma lesz, hogy a tejet és a kenyeret meg tudják venni a közértben.

Megkérdeztük Gazsi Gizellát, a celebek kedvelt jósnőjét is, ő mit lát 2013-ra. „Földrengések, katasztrófák lesznek, a válság begyűrűzik, a második félév után lesz csak javulás” – mondta a Velvetnek a jósnő, aki kártyával és ingával jósolt. Akad olyan jós is, aki gazdasági növekedést lát, aki szerint munkahelyteremtés is várható. „Nagyon érdekes, mert amellett, hogy a gazdasági helyzet olyan amilyen, kisebb gazdasági növekedést látok, több munkahely-lehetőség lesz. Még a választások előtt, szeptember-októberben az emberek tüntetni fognak, azok az emberek, akik most létminimumból élnek, akiktől elvették a nyugdíjat, már nincs mit meghúzni nadrágszíjukon" – mondta Szegedi Erika, hazánk többszörös főboszorkánya, aki szélsőséges időjárást és katasztrófákat jósol.

Van, aki katasztrófákat lát, van, aki polgárháborút jósol pár év múlva

„Világszerte várhatók nagyobb katasztrófák, hurrikánok, viharok lesznek, Németországban ki fog törni egy alvó vulkán. Sok ember élete megváltozik majd a pólusváltással. Magyarországra vetítve januárban tavaszias idő, februárban tél és fagy lesz, ami elviszi a rügyezést. A nyár elején 45-50 fok is lesz, a gazdáknak oda kell figyelniük arra, hogy a Dunántúlon jégkár lesz, az Alföldön kiég minden" – mondta Szegedi Erika, és hozzátette, az embereknek össze kell fogniuk, mert ha nem teszik, nem 700-800 ezer ember fog éhezni, hanem kétmillió. „Nagyobb katasztrófák nemigen lesznek, árvíz látható. Szélsőségesebb időjárás lesz, hol hideg, hol meleg lesz, nem lesz meg az az átmenet, aminek lennie kellene" – mondta Lui Padre a Velvetnek, és hozzátette, atomrobbantások is lesznek a világ keleti részén, ami Magyarországra is kihat majd. A jós kisebb meteor-becsapódásokat, napkitöréseket is jósol.

A látó, Lilla King ugyan nem 2013-ra, de a közeljövőben polgárháborút is lát Magyarországon. A Velvetnek elmondta, az anyagi kilátástalanság és az elégedetlenség vezet majd oda körülbelül négy év múlva – ha az emberek nem iparkodnak azon, hogy felemelkedjenek.