A legszexibb férfiaknak általában 180 centiméternél magasabb férfiakat szoktak választani, pedig egy csomó sármos, általában jó pasinak tartott fickó van a hírességek között 170 centiméter alatt is. A nőknél már egyszer végigvettük a legszexibb alacsony nőket, most következzenek a férfiak, akik között egyébként meglepően kevés az igazán híres.

01. Danny DeVito

Gyorsan essünk túl az elején a legmegosztóbb szereplőn. Danny DeVito sosem tartozott a sármos, szexi, jó pasik táborába, azt viszont nem lehet tőle elvitatni, hogy talán ő Hollywood legikonikusabb alacsony szereplője. DeVito mindössze 152 centi, de ez is bőven elég volt neki ahhoz, hogy több generáció ismerje a szerepeiről, kezdve a Batman Pingvinjétől, Arnold Schwarzenegger ikertestvéréig.

02. Prince

Danny DeVitonál csak kicsit magasabb, szintén elég megosztó figurája a listánknak. Prince-t sokan ízléstelennek tartják, mégis szerepel általában a legszexibb pasikat taglaló beszélgetésekben. A 80-as, 90-es évek egyik legismertebb popsztárja mindössze 157 centiméter magas.

03. Iggy Pop

Maradjunk még a megosztó figuráknál. Amikor Iggy Pop neve felmerült a közös ötletelésben, akkor is volt felhorkanás. Pedig Iggy Pop akkora popkulturális jelenség a maga 170 centijével, hogy akkora az utóbbi 30-40 évben nagyon kevés született. Ráadásul a mai napig egy energiabomba, a kinézetére sem lehet panasz. Annyi drog után, amennyi benne eltűnt, a legtöbb ember már rég halott lenne, ezzel szemben ő még mindg a szálkás felsőtestét mutogatja a világ különféle színpadain.

04. Tom Cruise

Az első klasszikus szívtipró a listánkon Tom Cruise, aki mindössze 170 centiméter magas, kb. 8-10 centivel alacsonyabb, mint egykori felesége, Nicole Kidman. Cruise-t valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, a 80-as évek romantikus tinisztárjából napjaink egyik legmeghatározóbb akciószínész lett. És nem okoz neki gondot, hogy nálánál magasabb színésznőkkel játsszon együtt, Cameron Diazzal közös filmjében például trükkös talpbetétes cipővel oldották meg, hogy a hosszú, vékony színésznő ne legyen sokkal magasabb Cruise-nál.

05. Robert Downey Jr.

Az egykori drogos színész az utóbbi években újra fénykorát éli, leginkább annak köszönhetően, hogy nagyon jól megtalálta Vasember szerepe az azonos című képregényből készült filmben. Az arrogáns, zseni, milliárdos figurája nagyon illik Downey Jr-hoz, aki igyekszik kicsit átültetni a mindennapjaiba a látszólag semmivel sem törődő figurát, például azzal, hogy minden mindegy alapon kék-fehér tornacipőt vesz öltönyhöz. Cruise-hoz hasonlóan Downey Jr is 170 centi magas.

06. Kendrick Lamar

Hogy ne csak klasszikus nevekre lehessen szavazni, említsük meg Kendrick Lamart is, a nyugati parti amerikai hiphop egyik legújabb felfedezettjét, aki Justin Bieberhez hasonlóan először interneten halmozott fel magának komoly rajongótábort mielőtt leszerződtette volna egy nagy lemezkiadó. A 168 centis repper első lemeze tavaly jelent meg az Egyesült Államokban, aranylemezt ért el vele Lamar.

07. Justin Bieber

Ha már az előbb szóba került, akkor itt a helye a listán Justin Biebernek is, aki Lamarhoz hasonlóan szintén 168 centi magas. Arról lehet vitatkozni, hogy Bieber kinézete mennyire klasszikusan férfias, sármos, sokan cikizték is egy időben azzal, hogy nagyon lányosan néz ki, de azzal nem, hogy jelenleg ő az egyik legnagyobb popsztár, és tinilányok milliói rajonganak érte.

08. Daniel Radcliffe

A fiataloknál maradva nem szabad kihagyni a Harry Potter-filmek főszereplőjét, Daniel Radcliffe-et, aki 166 centiméter magas. Szerencséjére a filmek készítése alatt nem nőttek a fejére a társai, Emma Watson egy centivel alacsonyabb nála, és Rupert Grint is csak hét centivel magasabb Radcliffe-nél.

09. Elijah Wood

Daniel Radcliffe-ről nagyon sok embernek Elijah Wood, a Gyűrűk ura-trilógia főszereplője ugrik be, mert nagyon hasonlítanak egymásra. A külső hasonlóságok nem állnak meg a hasonló arcberendezésnél, szinte ugyanolyan magasak is. Wood egy kicsit nagyobbra nőtt, mint Radcliffe, ő 168 centiméter magas.

10. Johnny Galecki

Az újhullámos hírességeket sem érdemes kihagyni, például Johnny Galeckit, aki a The Big Bang Theory (Agymenők) című sorozat egyik főszereplője. Igazi geekkedvenc, ahogy az egész sorozat is, amiben egy fizikust alakít. Galecki 165 centi magas, de különösebben nem zavarja a dolog, legalábbis például 2010-ben elég jól szórakozott magán, amikor egy díjátadón a Chuck egyik főszereplője, Yvonne Strahovski mellé állították, aki 176 centi magas.

11. Emile Hirsch

Emile Hirsch feltörekvő, fiatal színész, több jó filmmel a háta mögött. Talán a legjobb alakítása a Sean Penn rendezte Út a vadonba című filmben volt. Éppen nem túl magas az összeállításunkhoz, a 27 éves színész 170 centiméter magas. Annyi érdekességet találtunk róla, hogy egy időben sokat karaokezott Lindsay Lohannel.

12. Emilio Estevez

Charlie Sheen öccse, Emilio Estevez mára kicsit elhagyta magát, de amikor előkerült az ő neve, akkor többen is felsóhajtottak, hogy igen, Emilio Estevez mennyire jó csávó volt. A főleg vígjátékokból, például a Haláli fegyverből vagy a Kerge kacsákból megismert színész mindössze 168 centiméter magas.

13. Michael J. Fox

Ha Emilio Estevez, akkor Michael J. Fox. Ennek a két színésznek szinte mindig együtt kerül elő a neve, pedig sosem játszottak közös filmben. Viszont nagyjából ugyanabban az időszakban volt a csúcsán a karrierjük. A Vissza a jövőbe című trilógiából megismert Michael J. Fox 164 centiméter magas.

14. Marc Anthony

Listánk egyetlen igazi latino szereplője Marc Anthony, aki sokáig Jennifer Lopez férje volt. Tavaly tavasszal jelentették be a válásukat. A Lopezhez hasonlóan szintén zenész-színész Anthony is a 168 centiméter magas hírességek közé tartozik.

16. Al Pacino

Al Pacinot sem kell senkinek bemutatni, esetleg azt fontos elmondani, hogy ő az a nagyon híres színész, akit nem szabad összekeverni Robert De Niroval, amit nagyon sokan megtesznek. A keresztapa, A sebhelyesarcú és Az ördög ügyvédje általában negatív karaktereket játszó főhőse 170 centiméter magas, és egyben a világ egyik legismertebb színésze.

17. Breckin Meyer

Breckin Meyer, ahogy jött Alicia Silverstone-nal és Drew Barrymore-ral egy időszakban, úgy tűnt el mára szinte teljesen. Tévésorozatokban még szerepel, de filmje nem sok volt az utóbbi években. A 90-es évek tinivígjátékainak, valamint az 54 című film rajongói valószínűleg emlékeznek a 165 centiméter magas színészre.

18. Lenny Kravitz

Végül zárjuk a listát egy zenésszel, aki ha lehet, minden létező nő szívét megdobogtatja. Lenny Kravitz klasszikus, jóképű sármőr, nagyon kidolgozott testtel, mindig gondosan belőtt hajjal, és ehhez passzoló érzéki zenével. Listánkra épphogy felfért, 170 centiméter magas.