Kiakadtak a britek az elcsúfított Katalinon

2013.01.11. 17:41
A brit alattvalóknak ugyanannyira nem tetszik Katalin hercegné hivatalos portréja, mint nekünk. Úgyhogy negyedóra alatt készítettünk tíz jobbat.

Akárki akármit mond, Katalin hercegné egy szép nő, még akkor is, ha néha furcsa arcokat vág. Ennek azonban ellentmondani látszik az a ma leleplezett festmény, amelyet (állítólag) Vilmos herceg nejéről készített Paul Emsley. Mi már egyébként rájöttünk, mi ez: egy szubjektív jövőbelátó készülék, amely azt illusztrálja, mit lát majd jó néhány év múlva a hercegné kamaszfia, az első másnapos reggelen.

Ennél a portrénál valószínűleg csak jobbat lehetett volna készíteni – mondhatnánk, hogy az alkotás életszerű, de azt az életet nem Kate Middleton éli, és ez jól is van így. De hogy konstruktívak is legyünk, ne csak anyázzunk bele a vakvilágba, összeállítottunk egy galériát, amely bemutatja képzelt pályaműveinket, ugyanerre a témára. Kattintson az alábbi, hivatalos portréra, és nézze meg egy péntek délutáni negyedóra tíz, a valósághoz közelebb álló Katalin-portréját.

Hőbörgés

A britek Nemzeti Portrégalériájában rengeteg alkotás örökíti meg a királyi családot; hagyomány ez, fontos. Katalin hercegnéről már készült korábban festmény, de azt ajándékba adta, a férjének – a fenti képpel debütált az előkelő arcképcsarnokban. Kár.

És ezt nemcsak mi mondjuk, hanem az alattvalók is. Ha valaki betekintene a brit néplélek uralkodócsaláddal kapcsolatos szegmensébe, legyen elég az a kommentrengeteg, amelyben a portrét bírálják, például a hírt közzétevő brit Metro oldalán. Többségük szerint a kép szép, de a hercegné öregnek, rosszabb esetben betegnek vagy részegnek tűnik rajta.

„Az arcában nincs élet és ragyogás. Használhattak volna világosabb színeket is" – vélekedett egy női kommentelő. Mások szerint a kép túl komoly, és ódivatú, inkább az illene a fiatal párhoz, hogy instagram-filtert használjanak. További kommentelők szerint olyan, mintha valaki polaroidképet készített volna a hercegné viaszmásáról, egy férfi pedig csak annyit fűzött hozzá: „feladom... Ki lehet a képen?".