Amint azt a Daily Mailből megtudtuk, a brit Vogue szerint Kate Middleton minden porcikája és mozzanata érdekes, és mindegyiket lehet jellemezni egy-egy számmal. Az például nem titok, hogy a hercegné 178 cm magas, súlyáról viszont nincs információ, de azt tudjuk, hogy az esküvőn viselt Cartier tiaráján 888 gyémánt csillogott. A Vogue szerint hullámaihoz átlagosan 25 mm átmérőjű hajcsavarót használ, megjelenései 6.5%-ban hordja haját lófarokban, és 6:1 arányban hord ujjatlan, illetve hosszú ujjú ruhát. Szerkesztőségi kedvencünk a Vogue azon adata, miszerint Vilmos herceg felesége 8,6 fogat villant meg átlagosan egy-egy nagyobb mosolynál.

Ha úgy akar öltözködni, mint a várandós Katalin, arra is figyelnie kell, hogy milyen arányban hord sárgát, vagy pirosat. A hercegné a legtöbbször kék ruhában látható – 24%-ban viseli ezt a színt, pirosat 13%-ban, fehéret pedig 12%-ban hord. Ruháinak 11%-a szürke, 9 %-a lila, 8%-a mintás, 7 %-a pedig rózsaszín. Zöldet csak az esetek 6 %-ában visel, sárgát és krémszínt pedig csak 5-5 %-ban villant meg magán az új közönségkedvenc hercegné.

Kiegészítőinek méretei is fontos adat a magazin szerint, különben nehéz lenne lemásolni a hercegné stílusát, ha nem tudjuk, hogy táskáinak átlagos mérete 194x132 mm. Ha pedig tökéletes külsőt akar, akkor azt is szem előtt kell tartania, hogy fülbevalójának hossza sem haladhatja meg a 33 mm-t, ugyanis a Vogue és Middleton (stylistja) szerint ez az ideális méret. Arra is figyelnie kell, hogy cipője mindenképpen egy púderszínű L.K. Bennett legyen, aminek sarka 10,16 cm magas.

Az sem elhanyagolandó, hogy milyen arányban hordja bizonyos tervezők vagy márkák ruháit és kiegészítőit, különben ha nem figyel rendesen, nem lesz önből rendes hercegné-hasonmás. Mint az szinte köztudott, Middleton kedvenc tervezője L. K. Bennett, ezután pedig a legtöbbet Alexander McQueen ruháit hordja a legtöbbet, vagyis 14%-ban. A további sorrend pedig: Temperley 8%, Zara 7%, Adidas 7%, Jenni Packham 6% és Whistles 6%. Ha még ennél is többet akar tudni Katalin hercegné ruhatáráról, szerezze be a brit Vogue februári számát.