Tipikus celebszöveg, amikor egy pucérkodás után képesek azt mondani, hogy ez színtiszta művészet volt. Az utóbbi években több sztár is megmutatta minimum a melleit, aztán rásütötte a művészet billogát, mondván ez nem öncélú, nem a melleivel akar ismert lenni. Kristen Stewart és Amanda Seyfried egy-egy filmért, Kim Kardashian egy művész magazincímlapért, Rihanna pár lemezborítóért, Ebergényi Réka pedig egy művészvideóért mutatta meg kis híján mindenért.

"Azt is utálom, ha azzal jönnek az emberek, hogy 'Ó, váú, nagyszerű alakítás. Milyen bátor!' Ó, csak azért, mert meztelen vagyok?" – háborodott fel művészi kvalitásainak lenézésén a People-nek interjút adó Kristen Stewart. A tehetséges megcsaló és színművész egyik filmje, az On The Road (nálunk Úton néven futott) ugyanis tartalmaz olyan jeleneteket, amiben Stewart bőszen kefél, vagy egy suhanó autóban lobogtatja a melleit.


kristen stewart nude on the road by Gunm_HD

Az AmyGrindhouse blog gyűjtésének másik darabja Amanda Seyfried lett, aki az InStyle 2013. januári címlaplánya lett. Ő is ezt a sallangot hangoztatta a művészet és a meztelenség kapcsolatáról. "Ez nem a testemről szól. Ez nem rólam szól. Valaki mást játszol" – magyarázta. Hozzátette, egy szexjelenet ruhában nem lenne hiteles, ahogy egy fehérneműben vonagló sztriptízes sem. A vicc az egészben, hogy egyik legújabb filmje egy pornósról, a mélytorkozó Linda Lovelace-ről szól.


Amanda Seyfried Topless Slow-mo 3 by UZI4you

Kim Kardashian 2010-ben már több olyan elhatározáson is túl volt, hogy soha többé pucérkodás, aztán az év októberében mégis levetette gátlásait. A W magazinnak készült képek egy Art (Művészet) fedőnevű különkiadásban jelentek meg, a celebnőt pedig kályhaezüsttel vonták be rajtuk nyakig. Mell és fenék tökéletesen látszott, és ez bizony a magasművészetek csimborasszója volt Kanye West nője szerint.

Rihanna sose volt híres arról, hogy szeretné takargatni egészen vállalható testét, így a művészet hatalma előtt is fejet hajtott. 2009-es Rated R című albuma borítóján virtuális szögesdrótba csavarták a testét. Második, 2010-es albumának borítóján is folytatta a hagyományt, egy keménykalapon és egy bakancson kívül nem vett fel semmit, csak az album címét viselő (Rude Boy) táblát tart maga elé.

Magyar példánk is van persze, ott van Ebergényi Réka modell, aki terhesen mutatta meg a testét Éder 'SP' Krisztiánnak, aki különdíjas videót rakott össze Mother Nature címen. Ebergényi a következőképpen magyarázta kissé eltakart mellei előtérbe tolását: "A terhesség hatásai a női testre, szellemre és lélekre egyaránt végletesek. A hirtelen hangulatváltások...az öröm és a bánat, a hisztik, a falánkság és a rosszullét mind-mind karakteres jellemzői az adott időszaknak. A kisfilm az esztétika oldaláról közelítve mutatja be egy topmodell érzéseit és tudatalattiját a 8. hónapban".

MOTHER NATURE from ederkrisztian on Vimeo.

Keira Knightley már inkább nevezhető követendő példának, kegyetlen őszinteséggel és önkritikával viseltetik a mellei iránt, és eszébe se jut a meztelenkedést művészinek nevezni. "Semmi altesti mutogatás! Nem bánom, nézzék a mellemet, úgyis olyan kicsik, az embereket úgysem érdekli.. Úgy vélem, ez annál egyszerűbb minél öregebb az ember. Igen, nem, igen" – mondta korábban az Allure-nek.

A lényeget majd' kifelejtettük: Britney Spears még szűz.