Imádják a tinilányok, tehetséges, eddig csak hobbiból énekelt és a Voice döntősei közül neki van a legtöbb rajongója a Facebookon. A legfőbb okok, amiért valószínűleg Pál Dénes nyeri meg a TV2 énekversenyét.

Kell a népmese

A TV2-n futó The Voice a második esélyek tehetségkutatójának indult, próbálkoztak híresebb, már hallott vokalisták, már befutott énekesnők, mint Mohamed Fatima vagy Veres Mónika, és a döntősök közt két ismertebb, de még be nem futott zenész is van. Ha a zenei múltat nézzük, Pál Dénes labdába sem rúghatna a hangját szinte hangszerként használó Nádor Dávid vagy Gájer Bublé Bálint mellett. Azonban a tehetségkutatók sikere a nép egyszerű emberén múlik, az SMS-küldő rajongókén, akikkel azt is el kell hitetni, hogy akár ők is ott állhatnak egyszer, benne lehetnek a tévében. A népmesei fordulat már több tehetségkutatóban megmutatkozott, ha ez nem működne, Caramel biztosan nem ülne most a mesterek közt. Pál Dénes, a miskolci diák, aki eddig csak a művelődési házakban, gimnáziumok tornatermében, helyi rendezvényeken lépett fel, de figyelemreméltóan tehetséges, tökéletes alany népmesehősnek.

Pál Dénes tényleg tud énekelni

A számtalan Justin Timberlake-imitátor mellett Pál Dénes kellemes, bársonyos mély hangja üdítő színfolt a tehetségkutatóban, és szépen, tisztán énekel mindig. Ahhoz, hogy valaki sikeres énekes legyen, vagy egy karakteres hang szükséges – mint amilyen Ray Lamontagne-nak, vagy Nick Cave-nek van –, vagy egy technikailag verhetetlen, tiszta, éles hang – mint például Beyoncé vagy Adele hangja. Pál Dénes hangját biztosan nem lehet összekeverni senki máséval, sajátos hangszínéhez tiszta ének társul. És jól állnak neki a balladák, amire a hazai popiparban még nem akadt példa. Kár, hogy ha tényleg ő nyeri meg a Voice-t, a nagylemezére ugyanaz a két zeneszerző ír majd dalt, aki elárasztja a hazai poppiacot az élvezhetetlen slágerekkel.

De hol a puncimágnes?

Az élő adásokat a közösségi oldalakon is végigkövetve kiderül, Pál Dénest egyszerűen imádják a nők. Vannak, akik hozzá akarnak menni feleségül, vannak, akik imádják a szemét, a hangját, egyszerűen mindent. Többen posztolták azt is, hogy Pál Dénesnek kell megnyernie a versenyt, az is szerepel az indokok közt, hogy ő nem ellenszenves, nagyon is jólelkű – szemben egy-egy riválisával. Az ötödik élő show-ban Veres Mónika 60%-ot kapott mesterétől, aki csak azért adta a nagyobb százalékot az énekesnőnek, mert úgyis minden tinilány Pál Dénesre fog szavazni. Az elmélete annyira bejött, hogy az adás végén a szavazás állása 90%-10% volt, a nagyobb százalék a találgatások szerint Pál Dénesé, aki végül bejutott a döntőbe. Az énekes a nőktől rendszeresen kap lelkesítő szerelmes leveleket; korábban azt nyilatkozta, jó érzéssel tölti el, hogy ismeretlen nők meg akarják őt ismerni.

...és még szerelmi szálat is kaphatunk

Ha minden a már megszokott terv szerint megy, akkor Pál Dénesről még a pénteki döntő előtt kiderül, hogy van szerelme, és az nem más, mint duettpartnere, a gyengénlátó Agárdi Szilvia. Már eddig is voltak jelei annak, hogy valamennyire próbálja őket a csatorna egy párként mutogatni, egyelőre azonban még kész tényeket nem mondtak. A szerelem a tehetségkutatóban gyakorlatilag kötelező PR-fogás, kettejük mély és bensőséges kapcsolata elegendő bulvárháttér a hírnévhez. Agárdi Szilviával egyébként bejutottak az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjébe.

Többen lájkolják a Facebookon, mint riválisait összesen

Ki nyeri a Voice-t?

Pál Dénesnek van a legtöbb rajongója a Facebookon a döntősök közül, összesen 18 329-en lájkolták a hivatalos oldalát, ennek megfelelően rengetegen kommentelnek a Facebook-oldalán. A többi döntős ennek a számnak csak a töredékét tudhatja magáénak, hármuknak összesen nincs annyi követője, mint Pál Dénesnek. Gájer Bálintnak 7 788 lájkja van, Nádor Dávidnak 3873, Weisz Viktornak pedig 3335. Azt, hogy Pál Dénes bekerült a döntőbe, a Voice Facebook-oldalán 4784-en lájkolták, Gájer Bálint döntőbe jutását 665-en, Weisz Viktorét 686-an, Nádor Dávidét pedig 594-en.